bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

V pondělí bez dvou hvězd? Jets řeší bolestivé ztráty

3. srpna 2020, 14:15

Jan Vojkůvka

Restart sezony NHL pro Winnipeg Jets nezačal vůbec dobře. Úvodní zápas předkola play-off proti Calgary kanadský tým přišel hodně draze. Nejen, že prohrál 1:4, ale přišel i o dva hvězdné hráče, jejichž zranění je s největší pravděpodobností bude stát přinejmenším pondělní druhý duel série.

Sobotní utkání Winnipegu s Calgary nedohráli Mark Scheifele a Patrik Laine, kteří patří k hlavním oporám Jets. Scheifele musel ze zápasu odstoupit už v první třetině, Laine pak neodehrál poslední třetinu.

Jejich absence v pondělním utkání série proti Calgary, která se hraje na tři vítězné zápasy, by byla pro Winnipeg obrovskou ztrátou a podle dostupných informací se tak skutečně stane.

Horší situace panuje kolem Scheifeleho, jehož v šesté minutě prvního utkání hodně nepříjemně zranil Matthew Tkachuk, jenž jej zasáhl do levé nohy ostřím brusle. Sedmadvacetiletý útočník musel opustit ledovou plochu za pomoci spoluhráče a člena realizačního týmu.

Byť týmy po restartu sezony nepodávají přesné informace o stavu svých hráčů, podle Franka Seravalliho z TSN se nepotvrdilo zranění achilovky, což by bylo pro tohoto hráče s ohledem na probíhající boje o play-off devastující zranění.

Dle dalších informací, které zjistila Sara Orleskyová z TSN, se však i tak budou muset Jets v pondělí bez zkušeného centra obejít. Scheifele v této sezoně odehrál v základní části 71 zápasů s bilancí 29 branek a 44 asistencí. Pro mužstvo je to obrovská ztráta.

Neméně velká ztráta je i zranění Patrika Laineho, u něhož se věří, že jeho stav není tak vážný jako v případě Scheifeleho. Jenže i on bude, podle Orleskyové, v pondělí mimo hru.

Finský útočník, který v 68 zápasech základní části nasázel 28 branek a přidal 35 asistencí, se zranil v průběhu třetí třetiny sobotního duelu. Ani o jeho stavu nepodal Winnipeg žádné konkrétní informace, podle všeho je na vině zranění levé ruky či zápěstí. Ke zranění Fina došlo v souboji s Markem Giordanem u zadního mantinelu.

Týmy NHL, po dohodě vedení ligy s NHLPA, nepodávají ve zbytku probíhající sezony informace o zdravotním stavu svých hokejistů. To pouze nahrává spekulacím o tom, jak na tom nyní Scheifele s Lainem jsou. Jisté je pouze to, že jejich absence ve zkrácené sérii proti Calgary může mít pro Winnipeg velké následky. Jak se s tím Jets vypořádají, bude jasno už ve 20:30 SEČ, kdy začíná jejich druhý zápas předkola.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.