bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

V Pittsburghu řeší dilema. S kým bude hrát Kessel?

13. července 2015, 19:00

Jan Prošek

Phil Kessel odehrál posledních šest sezón v dresu Maple Leafs. Pouze jednou se s týmem probojoval do play-off. Sedmadvacetiletý pravý křídelní útočník se za velmi pozitivního ohlasu fanoušků Tučňáků přesunul z Toronta do Pittsburghu. V organizaci Penguins vítají novou akvizici, zároveň ale světlo světa spatřila zajímavá otázka. Koho k němu na post centra? Varianty jsou dvě – Sidney Crosby či Jevgenij Malkin.

Rozřešit tento rébus není vůbec snadná záležitost, pravděpodobně i legendární dvojice Mulder a Scullyová by si dlouho lámala hlavu. Pokud bychom totiž postupovali podle trendu, který je v posledních letech v NHL k vidění, tak se dostaneme k odpovědi „oba hráči jsou vhodní“. Což je nic neříkající řešení, na stranu druhou, jistou logiku má.  

Hlavní trenéři v National Hockey League mají v oblibě „míchání“ jednotlivých formací zejména v začátku sezóny. Není žádná velká rarita, když se hledá ke křídlům vhodný centr nebo naopak ke střednímu útočníku dva kolegové na strany během října. Mike Johnston, lodivod Pittsburghu, se rozhodně nebojí experimentovat se složením mužstva. Proto tedy nelze vyloučit, že oba centři dostanou příležitost z kraje následujícího ročníku. Kdo si povede lépe, ten bude s Kesselem hrát.

Podle Dana Rosena, korespondenta oficiálního serveru ligy, je Phil Kessel typ hráče, kterému by více vyhovovala souhra s Malkinem. „Je to na hlubší analýzu. Pokud chceme znát odpověď na budoucnost, musíme se podívat do minulosti. Připodobnil bych Kessela k Jamesu Nealovi, který hrál svého času s Malkinem. Tato dvojice vyprodukovala v součtu během jedné sezóny přes 660 střel na branku, jejich souhra byla dobrá. Vzhledem k tomu, že Kessel je také schopný vyslat přes 300 ran za sezónu, myslím, že by pro tým bylo lepší, kdyby Kessel a Malkin hráli spolu. Spojení těchto dvou hráčů by znamenalo permanentní pohyb v útočném pásmu, jsou schopni skórovat prakticky z každé pozice. Malkinův spoluhráč musí umět rychle číst hru, mít skvělé reakce a být stále připraven,“ napsal ve svém článku.

V podobném duchu se vyjádřil další hokejový novinář Mike Colligan. „Malkin a Kessel vyznávají styl hry, který je založen na instinktu a okamžitém rozhodování. Reagují na vývoj hry, málokdy vědí, jak akci sehrají, což by mohla být noční můra pro hráče, který nemá stejné hokejové myšlení. Tím je přesně Crosby, jehož systém je založený na propracovanosti či preciznosti. A právě tento ohled by mohl hrát klíčovou roli v rozhodování koučů,“ dodal k této záležitosti.

Jaký názor máte Vy, s kým bude Kessel hrát v nadcházející sezóně?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.