bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

V pětatřiceti letech tragicky zahynul Ray Emery

15. července 2018, 21:35

Martin Zíta

Ze zámoří přišla v neděli večer středoevropského času nesmírně smutná zpráva. Ve věku 35 let zemřel bývalý brankář Ray Emery. Podle deníku The Hamilton Spectator se utopil při plavání v Ontarijském jezeře.

Ray Emery se podle deníku vydal k jezeru se skupinou přátel přibližně v šest hodin ráno. Do jezera vstoupili poblíž jachtařského klubu v Hamiltonském přístavu.

„Šli si zaplavat a po skoku do vody se bohužel nevynořil. Společně s hasiči jsme okamžitě zahájili záchranou akci a prohledávali jsme přístav a jeho okolí,“ uvedl pro deník šéf záchranářů Marty Schulenberg.

Ray Emery v NHL nastupoval v dresech Ottawy Senators, Philadelphie Flyers, Anaheimu Ducks a Chicaga Blackhawks. V nejlepší hokejové lize odehrál 287 zápasů a vychytal 145 vítězství.

V sezoně 2006/07 Emery v brance Senators dovedl klub do finále Stanley Cupu, kde Sens podlehli Anaheimu. Poháru se rodák z Hamiltonu v roce 2013, kdy kryl záda Coreymu Crawfordovi v brance Chicaga. Společně si také došli pro William M. Jennings Trophy.

Emery se do povědomí fanoušků ale zapsal zejména svou divokou povahou. Ta mu ostatně zaručila dvě jeho nejznámější přezdívky – Razor (žiletka) a také Sugar Ray podle veleznámého boxera Sugar Raye Robinsona.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.