bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

V noci rozhodčí, ve dne golfista. Rank září na turnaji plném hvězd a nahání budoucího zetě Gretzkyho

23. července 2016, 16:00

Tomáš Zatloukal

Obdivuhodný příběh píše ve svém životě Garrett Rank, osmadvacetiletý Kanaďan, který dlouho kráčel po dvou cestách a nevěděl, jakou si vybrat. Bavil jej golf, chtěl se dát k profesionálům a snil o účasti na Masters, legendárním turnaji z kategorie major každoročně hraném v mýtické Augustě. Ale také jej tuze naplňovalo obléknout si pruhovaný dres a "soudcovat" na ledové ploše. "Jak při golfu, tak při pískání mě žene stejná vášeň," hlásil před čtyřmi lety.

Nakonec u něj zvítězily ledové plochy nad odpališti a greeny, od roku 2014 je členem Asociace rozhodčích NHL, přičemž svou práci dosud dělil mezi nejslavnější soutěž hokejového světa a farmářskou AHL. Čerstvě podepsal věčně optimistický rodák z ontarijské Elmiry, který podobně třeba jako cyklista Lance Armstrong či badmintonista Petr Koukal překonal rakovinu varlat, smlouvu s Národní hokejovou ligou a bude již působit pouze mezi elitou.

Podpis pod kontrakt připojil den před startem Canadian Open, kde následně začal plnit novinové titulky výtečnou hrou. V Glen Abbey se mu totiž podařilo projít cutem, postoupil tedy do víkendových kol prestižní akce dotované 5,9 miliony dolarů (vítěz pak bere lehce přes jeden milion USD). Rank zatím dělí 36. příčku a na vedoucího hráče, kterým je světová dvojka Dustin Johnson, budoucí zeť Waynea Gretzkyho, ztrácí jen sedm ran.

Na amatéra velmi slušný výkon, že? Z výborně hrajícího sudího se okamžitě stal favorit kanadských fanoušků, které si získává i velmi sympatickým vystupováním. "Vím, že to neznamená konec světa, když se mi nějaké kolo nepovede," komentuje své golfové výkony. A přiznává, že po překonaném onemocnění, jehož náznaky poprvé pocítil, když zrovna bruslil mezi mantinely a pískal, vidí svět jinak. S větším nadhledem a radostněji.

"Jsem trpělivý a vděčný za šance a věci, které mi život přináší," usmívá se nadšený sportovec, jemuž dělá caddieho, rozuměj nosiče holí a rádce, vlastní bratr. Mimochodem,  pokud dumáte nad tím, jak může držet krok s golfovými hvězdami, tak vězte, že během sezóny NHL pravidelně trénuje a vozí s sebou hole do všech koutů slavné ligy.  "Lhal bych vám, kdybych řekl, že vyrážím na cesty bez nich."

Ať už o víkendu dopadne v ontarijském Oakville jakkoliv, pro spoustu lidí bude vítězem. Nebo alespoň skvělou inspirací.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.