bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

V noci jsou na programu dvě utkání. Dokáží Capitals prodloužit sérii výher?

11. listopadu 2019, 18:40

Jiří Michal

Úterní jedna hodina ranní přinese dva souběžně hrané duely. Carolina, které se v posledních zápasech moc nedaří vyzve s Martinem Nečasem a Petrem Mrázkem v sestavě Ottawu, ve které nastupuje útočník Filip Chlapík. Ve Washingtonu se pak pokusí vytěžit na tamním ledě body do tabulky Kojoti z Arizony.

01:00 Washington Capitals - Arizona Coyotes

Duel nabídne střet týmu z vrchních pozic a týmu ze druhé poloviny tabulky. Washington momentálně vévodí Východní konferenci i celé NHL. To dokládá i herní výkonnost týmu, kdy mužstvo pod vedením kapitána Alexandra Ovečkina drží šestizápasovou šňůru výher v řadě a o sedmou se bude pokoušet právě na domácím ledě proti Arizoně. Nejvíce bodů má na svém kontě obránce John Carlson, konkrétně 28 (8+20) a ve statistikách svou formu potvrzuje +14 body v tabulce pravdy. Nejlepším střelcem je s počtem 13 přesných zásahů Alexandr Ovečkin, český útočník Jakub Vrána se prozatím může pyšnit 16 body na svém kontě (9+7). V kabině Capitals má Česko ještě dva zástupce v podobě Michala Kempného (3+7) a Radka Gudase (0+5).

Arizona je na tom podstatně hůře než její dnešní soupeř. Coyotes drží nelichotivou šňůru tří porážek za sebou a rádi by ji na ledě Capital One Areny ukončili. Za úspěchem tým táhne Nick Schmaltz s počtem 4 vstřelených branek a 11 asistencí. Ve statistice plus/minus má i nejvyšší hodnotu z celého týmu, konkrétně +8. O 5 bodů méně mají Conor Garland (7+3) a posila z Pittsburghu Phil Kessel (3+7). Dosavadní jednička mančaftu Darcy Kuemper se může pyšnit sympatickým průměrem 1,99 obdržených gólů na zápas a úspěšností 92,98%. Antti Raanta po téměř roční pauze prozatím odchytal 5 utkání, ve který inkasoval v průměru 3,11 gólu na zápas a jeho úspěšnost čítá 91,21%.

01:00 Carolina Hurricanes - Ottawa Senators

Oba dva týmy na sebe opět narazí po jednom dni volna a Carolina má určitě co napravovat. Z Ottawy odjížděli Hurikáni s porážkou 1:4, a zapsali tak čtvrtou prohru v řadě bez bodového zisku. Herní nestabilitu dokládá i střelecká neproduktivita útočníků Canes, kdy skórovali během posledních čtyř zmiňovaných střetnutích pouze 7krát. Lídrem kabiny je, možná i překvapivě, nyní obránce Dougie Hamilton, který nasbíral během 17 utkání 18 bodů (7+11). O 2 body zpět je mladý ruský útočník Andrej Svečnikov (7+9). Martin Nečas figuruje na osmé pozici s bilancí 3 góly a 7 asistencí.

Od Ottawy se letos velký úspěch nečekal, už jen kvůli skutečnosti, že Senators právě procházejí přestavbou a složení řad se mění snad každý zápas. Hokejisté z hlavního města Kanady se tak nyní nachází na předposledním místě Východní konference, se stejným bodovým ziskem jako poslední Detroit. V posledních 2 zápasech však dokázali svěřenci D.J. Smithe uspět a v PNC Areně budou útočit na třetí výhru v řadě. Nejproduktivnějším hráčem kádru je Connor Brown s 12 body (2+10). Český útočník Filip Chlapík má aktuálně na kontě 1 přesný zásah a 2 podíly na brance svého mužstva.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.