bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

V NHL vyvolal skandál, nový začátek ho čeká v Rusku. Leipsic oficiálně posilou CSKA Moskva

5. srpna 2020, 16:00

Ondřej Mach

Zhruba dva měsíce stará spekulace je nyní potvrzena. Bývalý útočník Washington Capitals Brendan Leipsic, který v týmu kvůli komunikaci na sociálních sítích před časem s popraskem skončil, našel novou práci v Kontinentální hokejové lize.

Brendan Leipsic.

Tohle jméno nejspíš část fanoušků National Hockey League ještě do května pořádně neznala.

Šestadvacetiletý útočník nepatřil k největším ligovým hvězdám, většinou se musel spokojit s rolí ve třetí nebo čtvrté lajně. Na začátku května ale na sebe výrazně upozornil.

I když asi ne způsobem, jakým by si přál. Sociální sítě tehdy obletěly screenshoty konverzací, v nichž Leipsic hrubě uráží ženy a naváží se do protihráčů, ale i spoluhráčů. „Podívejte se, jak je tlustá!“ napsal například na adresu ženy Tannera Pearsona z Vancouveru.

Servítky si nebral ani ohledně přítelkyně hvězdného Connora McDavida, své spoluhráče Garneta Hathawaye a Nica Dowda zase označil za „losery“. Kanadský útočník se sice následující den za své chování omluvil, strmému pádu už ale nezabránil.

Celou kauzu ostře odsoudilo vedení NHL, Washington Leipsica následně umístil na listinu volných hráčů a ukončil jeho dosavadní kontrakt. Rodák z Winnipegu prošel v nejslavnější hokejové lize pěti kluby, jeho další působení v zámoří je ale ve hvězdách.

Vítěz Memorial Cupu z roku 2013 si skandálem dveře do NHL zřejmě nadobro zavřel. Novou kapitolu tedy napíše v Evropě, s ruským týmem CSKA Moskva podepsal jednoletý kontrakt. V mužstvu se mimo jiné potká s krajanem Matem Robinsonem.

Leipsic ve své (zatím) poslední sezoně v NHL nastoupil k 61 utkáním, v nichž vstřelil tři branky a přidal osm asistencí. Dohromady v lize odehrál 187 duelů s bilancí šestnácti gólů a 43 nahrávek.

Čtěte také:
Co na srdci, to na jazyku. Stálo to za houby, štval Tortorellu výkon Columbusu
Barbašev opustil bublinu, bude otcem! Co jej čeká po návratu do Edmontonu?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.