bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

V NHL jsem jinde hrát nechtěl, uvedl Markov ke konci v Montrealu. Kariéru dohraje v Rusku

28. července 2017, 8:00

Michal Sobotka

Žádal smlouvu, kterou mu Montreal nechtěl nabídnout. V jiném klubu NHL však hrát nechtěl. Ruský obránce Andrej Markov tak upřednostnil návrat do své vlasti. Kariéru dohraje v Kontinentální hokejové lize.

Poslední dva dny podobný osud vlastně naznačily. Montreal se dohodl na smlouvě s veteránem Markem Streitem, který se spokojil se 700 tisíci dolary na rok. V případě Markova by Canadiens museli sáhnout hluboko do kapsy, alespoň podle původních požadavků 38letého obránce, který chtěl dvouletou smlouvu za 12 miliónů dohromady.

Jisté tedy je, že po šestnácti letech Markov opustí mekku hokeje. „V NHL jsem jinde hrát nechtěl. Navíc rodina by se musela vyrovnat s přesunem do jiného města v Severní Americe. V Rusku bude snazší se adaptovat," vypověděl Markov pro oficiální web NHL.

Jeho původní požadavky se během vyjednávání často měnily. Nejdřív chtěl od generálního manažera Marca Bergevina dvouletý kontrakt. „Chtěl jsem mít jistotu. Pro sebe i rodinu. Cítím se výborně a nehodlám v nejbližší době končit. Nakonec bych přijal i roční kontrakt, ale nedohodli jsme se. Do detailů bych nechtěl zabíhat," uvedl mistr světa z roku 2008. Nový hokejový domov najde v Kazani.

Markov za sebou zanechal působivou stopu v Montrealu. V dresu Canadiens odehrál 990 utkání v základní části (572 bodů) a dalších 89 v bojích o Stanleyův pohár (32 bodů). V historickém bodování obránců této slavné organizace se dělí o druhé místo s Guyem Lapointem.

„Chceme Andrejovi poděkovat za služby, které zde odvedl. Je jedním z nejlepších obránců v historii klubu. Do další kariéry mu přejeme pouze to nejlepší," stojí mimo jiné ve vyjádření klubu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.