bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

V Madison Square Garden si to Habs rozdají s Rangers o první místo na východě

25. listopadu 2015, 20:30

Michal Muška

S blížícím se díkuvzdáním je tu netradičně bohatý středeční program NHL, který nabídne hned třináct zápasů. Za nejočekávanější lze označit ten, jenž se odehraje na Manhattanu, kde se dnes představí dva nejlepší týmy východní konference – domácí Rangers a hosté z Montrealu. V akci bude ale také čtyřiadvacítka dalších týmů, zmínit můžeme Red Wings, kteří v souboji dvou týmů se slušnou formou přivítají Boston, zatímco v Buffalu se představí tápající Nashville. V dresu Devils by si měl dnes proti Columbusu poprvé v sezoně zahrát český veterán Patrik Eliáš a zajímavé bude jistě i střetnutí v San Jose, kde domácí Sharks po šesti venkovních výhrách budou hostit obhájce Stanley Cupu z Chicaga.

01:00 Buffalo Sabres (8-11-2) – Nashville Predators (11-6-3)

Predátoři cestují do Buffala po třech porážkách v řadě, ve kterých navíc nevstřelili jediný gól. Hráči Nashvillu neskórovali už nevídaných 213 minut, což se jim stalo vůbec poprvé v klubové historii. Takový výpadek si tým nemůže v nabité Centrální divizi dovolit, Preds už v divizní tabulce spadli na čtvrté místo a rádi by zabránili dalšímu propadu. Zápas v Buffalu by mohl být ideální příležitostí na rozjezd, i Sabres se totiž v posledních zápasech trápí. Prohráli pětkrát v řadě, navíc za tuto dobu nastříleli pouze pět branek. Nejistý je start Lotyše Girgensonse, který by se mohl vrátit do sestavy po čtyřech zápasech, dál naopak chybí Evander Kane. Za Predátory se poprvé představí v Buffalu po vykoupení ze smlouvy útočník Cody Hodgson, který za tři a půl sezony v dresu Sabres nastřílel 44 branek.

01:00 New Jersey Devils (11-8-1) – Columbus Blue Jackets (8-14-0)

Columbus se i přes zlepšené výkony pod Johnem Tortorellou zatím nedokázal odlepit z posledního místa východní konference, ve své stíhací jízdě budou Blue Jackets dnes pokračovat proti New Jersey, které zatím drží druhou divokou kartu na východě. V dresu Ďáblů by se měl poprvé v sezoně představit Patrik Eliáš, který zmeškal úvodní čtvrtinu soutěže kvůli zranění kolena. Český útočník trénoval po boku Josefsona a Matteaua, v brance by se pak měl dneska objevit Cory Schneider. Na straně Columbusu jsou blízko k návratu do sestavy Brandon Dubinsky a Alexander Wennberg, zatím ale není jasné, zda dnes nastoupí. To útočník Rene Bourque a obránce Fjodor Ťjutin ani nejsou s týmem, jejich start v dnešním zápase je tedy vyloučený.

01:00 New York Rangers (16-3-2) – Montreal Canadiens (16-4-2)

Podruhé v sezoně se potkají lídři Atlantické a Metropolitní divize. V úvodním utkání sezony Montreal porazil Jezdce z New Yorku 3:0, když k výhře 25 úspěšnými zákroky domácím pomohl Carey Price. Ten už je po zranění zpátky a očekává se jeho dnešní start. Habs ale přišli o jinou důležitou postavu, třetí nejproduktivnější hráč Montrealu Brandon Gallagher si totiž zlomil dva prsty na ruce a bude chybět nejméně šest týdnů. Jeho místo v prvním útoku na tréninku zaujal Devante Smith-Pelly, dále chybí Montrealu i centr Torrey Mitchell. Rangers na svém ledě vyhráli devět zápasů v řadě a v tabulce mají stejně bodů jako jejich dnešní soupeř, odehráli však o zápas méně. Nejproduktivnějším hráčem Rangers je zatím s přehledem Nor Mats Zuccarello, který má o sedm bodů více než jeho pronásledovatelé Lindberg, Brassard, Hayes a Nash.

01:00 Pittsburgh Penguins (12-8-0) – St. Louis Blues (14-6-2)

I v Pittsburghu se mohou dnes fanoušci těšit na atraktivní duel, do Consol Energy Center totiž zavítá St. Louis. Čtvrtý nejlepší celek soutěže to na hřištích soupeřů umí, Blues vyhráli 8 z 12 takových zápasů. V jejich brance se dnes podvanácté z posledních 14 zápasů představí Jake Allen, který podle všeho definitivně převzal post brankářské jedničky v St. Louis. V dresu Pens začal trénovat finský obránce Määttä, jeho návrat do sestavy je ale zatím ještě v nedohlednu. Další start v brance by si měl připsat Marc-Andre Fleury, o první gól proti Blues v kariéře se pak bude snažit Sidney Crosby. Hosté si však budou muset dávat pozor především na nově složenou formaci Perron-Malkin-Kessel, která v posledních třech zápasech nasbírala dohromady deset kanadských bodů.

01:00 Washington Capitals (14-5-1) – Winnipeg Jets (10-10-2)

Winnipeg se trápí a opustil příčky, které zaručují postup do play-off, dnes jej navíc čeká těžký zápas v hlavním městě Spojených států. Capitals se pohybují v relativně klidných vodách, na druhém místě Metropolitní divize je dělí pět bodů jak od prvních Rangers, tak od třetích Penguins. V brance Washingtonu by se měl dnes po čistém kontu proti Oilers opět představit Braden Holtby, nadále pak chybí důrazný obránce Brooks Orpik. Místo v brankovišti Jets by dnes měl zaujmout po zranění Ondřeje Pavelce náhradník Michael Hutchinson, se kterým Tryskáči vstupují do třízápasové série zápasů na hřištích soupeřů. Naposledy Winnipeg doma nestačil na Colorado a podlehl 1:4.

01:00 Carolina Hurricanes (7-10-4) – Edmonton Oilers (7-13-1)

Nejhorší tým NHL z Edmontonu se dnes představí na ledě Caroliny, která má v tabulce o tři body více. Canes ale z posledních deseti zápasů uspěli pouze dvakrát, naposledy prohráli ve Philadelphii v prodloužení. Hurikánům se navíc zranil útočník Nathan Gerbe, který byl včera umístěn na listinu zraněných hráčů a měl by chybět 4-6 týdnů. V dresu Oilers nadále chybí ofenzivní obránce Justin Schultz, jediným pozitivem jsou pro fanoušky Edmontonu v poslední době výkony dua Hall-Draisaitl. Německý mladík nasbíral už 17 bodů v 11 zápasech a důrazně si řekl o stálé místo v sestavě, zatímco Taylor Hall si udržuje skvostnou bilanci více jak bodu na zápas v týmu, kterému se už tradičně vůbec nedaří.

01:00 Minnesota Wild (11-5-3) – Vancouver Canucks (8-8-6)

Vancouveru se v posledních týdnech nedaří, z posledních deseti zápasů vyhrál pouhé dva a nyní navíc načíná těžký čtyřzápasový trip po hřištích soupeřů. První zastávkou je Minnesota, která na svém ledě hraje výborně a prohrála jediný zápas. Nic na tom nemění ani zranění Zacha Pariseho, který Minnesotě stále chybí stejně jako Justin Fontaine a Marco Scandella. Vancouver se zase bude muset obejít bez služeb centra Brandona Suttera a obránce Bena Huttona, kteří budou chybět podle kouče Willieho Desjardinse ještě nejméně týden. Kosatky zatím zažívají průměrnou sezonu, i díky výkonům bratrů Sedinů jim to však zatím stačí na třetí místo v Pacifické divizi, které zaručuje postup do play-off.

01:30 New York Islanders (10-8-3) – Philadelphia Flyers (7-9-5)

Ve Philadelphii se dnes střetnou dva týmy, kterým se v posledních zápasech moc nedaří. Jak Islanders, tak Flyers se nachází mimo příčky zaručující postup do play-off a dnes sehrají první z pěti vzájemných zápasů v sezoně. Letci se po výhře nad Carolinou budou snažit po více jak měsíci vyhrát dva zápasy po sobě, v této snaze jim nepomůže útočník Sam Gagner, který odstoupil v průběhu posledního zápasu kvůli zranění v horní části těla. Z farmy byl povolán Colin McDonald, který naposledy oblékal právě dres Isles, dnes by se proti svému bývalému zaměstnavateli mohl objevit na ledě. V brance domácích se očekává start Stevea Masona. Ostrovanům v dnešním zápase bude nejspíš opět chybět obránce Thomas Hickey, který podle hlavního trenéra Jacka Capuana ještě není připraven na návrat do sestavy.

01:30 Detroit Red Wings (11-8-2) – Boston Bruins (11-8-1)

Detroit dnes načíná šestizápasovou sérii domácích zápasů proti jinému celku z Original Six, do Hockeytownu zavítají bostonští Medvědi. Oba týmy mají téměř shodnou bilanci, půjde tedy o důležité body do tabulky vyrovnané Atlantické divize. V brance domácích by dnes měl nastoupit český brankář Petr Mrázek, jeho protějšek v dresu Bruins zatím ještě nebyl trenérem Julienem určen. Obránce Red Wings Danny DeKeyser včera sice odstoupil z tréninku, do zápasu by ale nastoupit měl. První vzájemný zápas v sezoně před 11 dny vyhráli Bruins i díky vítězné brance Davida Krejčího, dnes by Medvědi rádi rozšířili skvělou bilanci ve venkovních zápasech (7-2-0).

01:30 Tampa Bay Lightning (10-9-3) – Los Angeles Kings (13-8-0)

Králové z Los Angeles dnes uzavřou svůj trip po východním pobřeží, kde zatím ze čtyř zápasů vydolovali čtyři body. O úspěšnosti tripu tedy rozhodne dnešní zápas na ledě loňského finalisty Stanley Cupu z Tampy Bay. Bolts sice vyhráli poslední dva duely, stále se ale nachází těsně pod čarou postupu do play-off, což není pozice, kterou by Blesky před sezonou chtěly okupovat. Kings mají pouze o tři body více, přesto jim to však stačí na první místo v Pacifické divizi. Útočníci Tampy Drouin, Paquette a Johnson zmeškali poslední tři zápasy, včera ale všichni tři trénovali a je otázkou, zda-li nastoupí do dnešního měření sil. Domácím by jejich návrat jistě přišel vhod, Lightning se totiž letos nečekaně trápí v koncovce, nejproduktivnější hráč Bolts Steven Stamkos má na kontě 17 bodů.

03:00 Arizona Coyotes (10-9-1) – Anaheim Ducks (8-10-4)

Asi nikdo by před sezonou netipoval, že budou Coyotes na díkuvzdání v tabulce před Anaheimem. Ale je tomu tak, mimo jiné i díky tomu, že oba dosavadní vzájemné zápasy ovládli Kojoti. Na dvě výhry v Honda Center bude Arizona chtít navázat i na svém ledě, kde zatím vyhrála pouze třikrát. Kačeři včera udolali doma svého oblíbeného soupeře z Calgary především díky pěti asistencím kapitána Getzlafa, který by se rád konečně dostal do staré formy. Nemocného Andersena včera v brance nahradil Anton Chudobin, po dvou rychlých gólech ho však vystřídal Američan John Gibson. Kdo se v brance představí dnes na ledě Arizony zatím není jasné, domácím už bude k dispozici po zranění Mike Smith, ani u něj však nebyl start potvrzen. Po sedmizápasové absenci se vrací i obránce Nicklas Grossman.

03:30 Colorado Avalanche (8-12-1) – Ottawa Senators (11-5-5)

Avalanche se vrací do Denveru po sedmi zápasech, ve kterých si vedli dobře, když získali osm bodů za čtyři vítězství. Dnes proti sobě však budou mít rozjeté Senátory, kteří včera vyhráli v divoké přestřelce na ledě silného Dallasu 7:4. Ottawa vyhrála tři zápasy v řadě i díky výkonům Craiga Andersona, ten by ale dnes mohl dostat volno, což by znamenalo premiérový start v sezoně pro nováčka Driedgera, kouč Dave Cameron však o brankáři pro dnešní zápas ještě nerozhodl. V brance domácích nastoupí Rus Sergej Varlamov, útočník Alex Tanguay už po zranění kolena trénuje, jeho návrat je však zatím nejistý. Laviny zatím vyhrály doma pouze dvakrát, zato Ottawě se venku daří – uspěla šestkrát z devíti pokusů.

04:00 San Jose Sharks (13-8-0) – Chicago Blackhawks (11-8-2)

To nejlepší na konec? San Jose, posílené o šest venkovních výher v řadě, se vrací do Kalifornie, kde se střetne s Chicagem. Ve formě chytající brankář Martin Jones se dnes pokusí se svými spoluhráči zastavit rozjetého Patricka Kanea, který bodoval už v 16 zápasech v řadě. V dresu Sharks by se měl poprvé představit i litevský dříč Dainius Zubrus, který včera podepsal jednoletý kontrakt, Žralokům ale nadále chybí útočníci Ben Smith a Logan Couture. Hawks se v akci představí poprvé od soboty, kdy prohráli ve Vancouveru 6:3. Pokud by dnes svého soupeře porazili, srovnají se oba týmy v tabulce na 26 bodech.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.