bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

V Las Vegas uctili památku mrtvých. Pod strop haly zamířilo číslo 58

1. dubna 2018, 13:00

Jiří Lacina

V lize jsou sotva jednu sezónu, ale už sáhli k opatření, které je typické pro zavedené kluby. Před sobotním utkáním Vegas Golden Knights a San Jose Sharks se konal slavností ceremoniál, během něhož bylo navždy vyřazeno číslo 58. Spíš než o slavnost šlo ale o tryznu. Zástava s 58 hvězdami totiž stoupala vzhůru na památku 58 obětí masakru z 1. října loňského roku.

Vlastník klubu Bill Foley, generální manažer George McPhee a obránce Deryk Engelland se sešli na ledě s rodiči, syny a dalšími pozůstalými obětí, aby touto formou uctili zbytečnou smrt mnoha příbuzných a přátel.

Střelba čtyřiašedesátiletého Stephena Paddocka do lidí na říjnovém hudebním festivalu v Las Vegas z 32. patra hotelu skončila 58 mrtvými 851 zraněnými a smutně se zapsala do historie USA jako největší masakr spáchaný střelnou zbraní jednotlivcem v dějinách této země. Motiv pečlivě připravovaného činu zůstává nejasný.

Jako součást celého pietního aktu proběhlo nejdřív na kostce nad ledem krátké video, následně se objevila na ledě jména všech, kteří přišli během tragického incidentu o život. „Vegas Golden Knights se rozhodli, že číslo 58 už nikdo neoblékne. Dnes večer vypouštíme na nebe 58 hvězd jako připomínku toho, že budou navždy s námi. Jsme a vždycky budeme silní.“

„Vegas Strong,“ vzkázal dojatému obecenstvu klubový hlasatel.

Banner je vyhotovený v týmových barvách, tedy černý podklad, na němž jsou zlaté hvězdy. Nad nimi je již citovaný slogan „Vegas Strong“. Na podkladu jsou jemnou bílou barvou vypsána jména všech obětí.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.