bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

V Kanadě považují Martina Nečase za jednoho z nejnadějnějších hráčů draftu 2017

30. listopadu 2015, 10:40

eSports cz

Je to téměř deset let co Česká republika dokázala získat medaili na turnaji World Hockey Challenge U-17. Nicméně Češi vstoupili do turnaje se silným týmem. Na soupisce se objevilo několik hráčů, kteří mají před sebou velice slibnou kariéru. Hlavní hvězdou, kapitánem, nejlepším střelcem, prvním centrem, který měl vysoký ice-time a hrál v obou speciálních formacích, byl Martin Nečas. Server sportsnet.ca ho dokonce považuje za jednoho z nejlepších hráčů pro draft v roce 2017.

Martin Nečas hokejově vyrůstal a je odchovancem Žďáru nad Sázavou. Mimochodem na soupisce pro World Hockey Challenge měl kolem sebe další tři kamarády, se kterými vyrůstal právě v tomto klubu na Vysočině – Martina Kauta, Ondřeje Machalu a Ondřeje Trejbala, který byl zapsán jako náhradník.

Zpátky však k Martinu Nečasovi. Ten ve svých patnácti letech přestoupil do brněnské Komety, kde se stal okamžitě stavebním kamenem. V sezóně 2014-15 stihl v extralize mladšího dorostu odehrát za žďárské Plameny 25 zápasů, připsat si 71 bodů a po přestupu do Komety Brno stihl v devíti zápasech dalších dvacet bodů. Neuvěřitelnou sezónu zakončil s 91 body ve 34 zápasech, což ho pochopitelně dělalo nejlepším hráčem extraligy mladšího dorostu.

Šestnáctiletý mladík však neoplývá urostlou postavou, což by pro něj mohl být větší či menší problém, vzhledem k stylu hry, jaký se v zámoří uplatňuje. I proto byl pro něj turnaj WHC U-17 velice důležitý.

Scouti NHL se shodli po utkání s USA, že Nečas nepředváděl to, co od něj bylo očekáváno, nicméně reputaci si napravil ve dvou zápasech proti kanadským výběrům. Server sportsnet.ca rozebral jeho výkony: „Nečas byl všude, bojoval o kotouče v rohu, bojoval před brankou o odražené kotouče, vracel se při protiútocích a hlavně ukázal dovednosti, které ho dělají výjimečného. Díky rychlosti dokázal dohnat a obrat dvojku loňského draftu OHL Gabe Vilardiho, který je sám vynikající bruslař. Jeho dovednosti mu povolili přejít přes dobře postaveného obránce a poslat kotouč za záda Matthew Welshe.“

Při dalším zápase proti výběru Kanada Black, byl Martin Nečas opět nepřehlédnutelný. Pouhých patnáct vteřin po úvodním vhazování vymyslel geniální přihrávku pro Martina Kauta, který nezaváhal a dostal kotouč za záda Alexe D’Oria. Nečas si navíc v závěru zápasu připsal gól do prázdné klece, kterým tak ukončil tlak kanadského výběru, jenž se snažil o vyrovnání.

Kanadský server sportsnet.ca řadí Martina Nečase mezi nejslibnějších mladíky pro dražbu talentů v roce 2017. Na turnaji měl možnost ukázat, a také ukázal, jak talentovaný je. Jeho rychlost a dovednosti, které byly předpokládány, prokázal. Díky drobné postavě však měli scouti obavu, jak se bude Nečasovi dařit za mořem, kde se uplatňuje fyzický styl hry a podle serveru sportsnet.ca ani tady nemá slabinu.

„Ale co udělalo, možná ještě větší dojem bylo, jak moc se zlepšil a oblíbil si fyzický styl hry. Hrál do těla, nebál se inkasovat hit. Bez váhání se prodíral do předbrankového prostoru, jeden jeho gól padl právě po dorážce před brankou. Chodil do rohů, bez náznaku zaváhání a nikdy neustoupil, když byl napadený,“ nešetřili scouti chválou.

V letošní sezóně nastupuje Martin Nečas za starší dorost Komety Brno a drží si průměr téměř dvou bodů na zápas. V šestnácti utkáních, do kterých nastoupil, vstřelil devět branek a k tomu si připsal dvacet asistencí, což dohromady dává 29 kanadských bodů.

Výkon Martina Nečase na WHC U-17 byl veskrze hodnocen pozitivně a rozhodně zanechal na scouty NHL výborný dojem. Aby se však postavil na pódium a oblékl na sebe dres po vyřknutí jeho jména při draftu, je přeci jen ještě daleko. Čeká ho spousta práce. Nicméně díky jeho poctivému přístupu k hokeji má velkou šanci, aby si svůj sen splnil.

Autor: Ondřej Krásný

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.