bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

V důležitých zápasech jsme selhali, komentuje neúspěch Philadelphie Voráček

26. března 2019, 13:00

Jiří Sameš

Philadelphia Flyers v posledních dvou měsících usilovně bojují o účast v play-off. I přes velmi dobré výkony ve druhé polovině sezony se už však pomalu zdá býti téměř jisté, že pro ně nakonec místo v elitní šestnáctce nezbude.

Flyers se aktuálně v tabulce Východní konference nacházejí na 10. místě se ziskem 80 bodů. Jejich ztráta na pozici druhé divoké karty, kterou mimochodem drží Montreal Canadiens, činí osm bodů.

Do konce základní části Letcům zbývá odehrát šest zápasů, získat tedy ještě mohou celkem 12 bodů. Situace je už však s největší pravděpodobností ztracená. Lze si totiž jen těžko představit, že by se týmu na poslední chvíli podařilo proklouznout do vyřazovacích bojů.

V minulém utkání Philadelphia prohrála na ledě Washingtonu Capitals 1:3. Ačkoliv podala kvalitní výkon, ztratila druhý zápas po sobě a třetí zápas z posledních čtyř. V šatně bylo pochopitelně cítit obrovské zklamání.

„Ve druhé polovině sezony jsme předvedli dobrou stíhačku. Kdykoliv jsme se ovšem dostali na dostřel play-off - tři body, pět bodů - tak jsme následně v důležitých zápasech selhali," řekl novinářům po zápase s Capitals český útočník Jakub Voráček.

Příčinu neúspěchu Flyers hledejme pochopitelně v úvodu sezony. Na konci listopadu mužstvo mělo na svém kontě bilanci 10-12-2.

A trápení Letců mělo pokračování. Od 9. do 15. prosince při výjezdu po Kanadě prohráli všechny čtyři zápasy, což následně schytal Dave Hakstol, jenž byl odvolán z pozice hlavního trenéra.

Po přestávce pro Utkání hvězd Philadelphia pod vedením Scotta Gordona ve 38 zápasech zaznamenala bilanci 17-9-2. Závěrečná stíhačka ji už ale stačit nebude.

„Do této situace jsme se dostali sami. Nedokázali jsme se z ní vykopat. Chyba je na naší straně," komentoval Voráček. 

Voráček byl jediným úspěšným střelcem Flyers v jejich posledním, výše zmiňovaném zápase (s Capitals). Do statistik zapsal 20. gól v sezoně, metu pokořil ve třetím ročníku po sobě a celkově pošesté v kariéře.

„Abych byl upřímný, na letošní sezoně nevidím vůbec žádná pozitiva. Měl jsem mnohem vyšší očekávání," zmínil kladenský odchovanec.

„Před začátkem tréninkového kempu jsme od sebe určitě všichni čekali víc. Je to velké zklamání," pokračoval.

„Musíme se pořádně podívat do zrcadla a před začátkem příští sezony některé věci zlepšit," dodal.

Od doby, co je Voráček ve Philadelphii, je nejlepším úspěchem týmu druhé kolo play-off v roce 2012. Loni to na postup do bojů o Stanley Cup stačilo, avšak ihned následovala po šesti zápasech porážka s Pittsburghem Penguins.

Očekává se, že generální manažer Flyers Chuck Fletcher bude v průběhu letní přestávky hodně agresivní. Kde by mužstvo potřebovalo udělat změny?

„Těžko říci. Nejedná se o moje rozhodnutí. Musím se během léta připravit tak, abych na tréninkový kemp přijel v co nejlepší formě a zároveň byl lepším, zkušenějším hokejistou," uvedl Voráček.

„Doufejme, že na konci prosince budeme v lepší pozici a nebudeme zase muset ve druhé polovině sezony dohánět ztrátu," doplnil.

Voráček letos k dnešnímu dni v 72 zápasech nasbíral celkem 64 kanadských bodů - ke 20 gólům přidal 44 asistencí.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.