bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

V Coloradu se sešly klubové legendy, které zvolili fanoušci. Nechyběl Hejduk

14. prosince 2015, 12:00

Matěj Mayer

V rámci oslav 20 let klubu Colorado Avalanche v Denveru vyzvalo vedení mužstva fanoušky, aby prostřednictvím on-line hlasování na svých stránkách vybrali nejlepší sestavu, jež bude zahrnovat dva brankáře, šest obránců a dvanáct útočníků. Před domácím zápasem Colorada s Minnesotou se dvacítka nejlepších hráčů dvacetileté historie Laviny představila fanouškům na ledě haly Pepsi Center.

Jinak běžnému utkání základní části s Minnesotou Wild předcházel v Coloradu speciální ceremoniál. Na ledě se totiž objevilo 20 nejlepších hokejistů, kteří se nejvýrazněji zapsali do dvacetileté historie klubu Colorado Avalanche. Hráči, pro které mohli fanoušci hlasovat, samozřejmě museli splnit určitá kritéria. Mezi ně patřila meta 246 odehraných zápasů pro hráče v poli, 75 pro brankáře, nebo se muselo jednat o hokejistu, jehož dres byl vyřazen.

I tak bylo z čeho vybírat, vždyť Lavina za svou poměrně krátkou existenci stihla vybojovat hned dva Stanleyovy poháry (1996 a 2001). Do výběru se dostali všichni tři bývalí kapitáni Colorada – Joe Sakic, Adam Foote a Milan Hejduk, kteří se doplněni o současného šéfa kabiny Gabriela Landeskoga dočkali ovací publika jako první. Žádné překvapivé jméno se mezi dvacítkou neobjevilo.

Ze současných hráčů Avalanche se místo v prestižní společnosti našlo pro Alexe Tanguaye, Matta Duchena a Erika Johnsona. Nynějšímu trenérovi Patricku Royovi by v ideálním týmu kryl záda Semjon Varlamov. Nedostalo se naopak například na české obránce Jana Hejdu s Martinem Škoulou, dostatečný počet hlasů neobdržel ani tvrdohlavý Ryan O’Reilly, který si v létě doslova vydupal odchod do Buffala. A jak tedy vypadá kompletní dvacítka vyvolených?

Brankáři:
 1 Semjon Varlamov
, 33 Patrick Roy

Obránci:
 4 Rob Blake, 4 John-Michael Liles, 6 Erik Johnson
, 8 Sandis Ozolinš, 52 Adam Foote, 77 Ray Bourque

Útočníci:
 9 Matt Duchene
, 13 Valerij Kamenskij,
 18 Adam Deadmarsh,
 19 Joe Sakic
, 21 Peter Forsberg
, 22 Claude Lemieux
, 23 Milan Hejduk, 26 Stephane Yelle
, 26 Paul Stastny
, 37 Chris Drury, 40 Alex Tanguay
, 92 Gabriel Landeskog

Slavnostního ceremoniálu, který si můžete prohlédnout v přiloženém videu, se zúčastnilo šestnáct současných či bývalých hokejistů. Z pracovních nebo soukromých důvodů se omluvila pouze čtveřice John-Michael Liles, Claude Lemieux, Paul Stastny a Chris Drury.V rámci slavnostního večera se pocty dostalo také Pierru Lacroixovi, který byl generálním manažerem mužstva při obou vítězných taženích za Stanleyovým pohárem.

Všichni přítomní hráči dostali od klubu malou pozornost z rukou mladých hokejistů, za všechny poté k divákům v Pepsi Center promluvila jednoznačně největší klubová ikona – Joe Sakic. Ten nezapomněl pozvat fanoušky na stadion Coors Field, kde se 26. února odehraje exhibiční utkání pod širým nebem mezi legendami Colorada a Detroitu. Tam by se tedy hvězdná sestava Avalanche měla sejít znovu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.