bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

V brance Flames dostal přednost Mike Smith, na úvod nezklamal

12. dubna 2019, 17:10

Matěj Hodoval

Až do poslední chvíle nebylo úplně zřejmé, kdo z dvojice gólmanů Calgary dostane šanci na začátku série prvního kola proti Coloradu. Trenér Flames Bill Peters nakonec vsadil na toho zkušenějšího.

A Mike Smith zvládl test na jedničku. Calgary z pozice favorita vstoupilo do série přesvědčivou výhrou 4:0. K čistému kontu kanadský maskovaný muž potřeboval vytáhnout proti ostrostřelcům z Colorada 26 úspěšných zákroků.

Nebyly to ledajaké zásahy, rodák z Kingstonu čelil velké ofenzivní síle. Proti němu stál třeba Rantanen či MacKinnon. A právě druhý jmenovaný si na Smithovi nejednou vylámal zuby.

Neuvěřitelný pocit. Už to byla nějaká doba, co jsem hrál v play-off. Je to důležité vítězství a je dobře, že jsme doma začali výhrou,“ hodnotila zápas jednačtyřicítka v ohnivém dresu.

Kluci přede mnou odvedli výbornou práci, v klíčové chvíli zablokovali několik těžkých střel“ děkoval spoluhráčům. Hráčům v poli ovšem nic dlužný není. Smith se za zablokované střely odvděčil výpomocí s útokem, když si připsal gólovou asistenci na Tkachukovu branku na 4:0.

Co může být více, než pochvala od kapitána? „Je neskutečný. Předvedl všechny důležité zákroky, které jsme potřebovali, hrál výborně. Je to sice teprve první utkání, ale myslím, že vypadal solidně,“ řekl Mark Giordano.

Série mezi Calgary a Coloradem napíše svůj druhý díl v neděli, kdy se ve Scotiabank Saddledome pokusí Avalanche vyrovnat, a do Denveru se tak vrátit za vyrovnaného stavu.

Nedělní utkání má svůj start naplánován na 4:30 SEČ.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.