bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Už zase? O góly Oilers se stará McDavidova formace, zbytek mlčí

13. října 2018, 8:00

Martin Schwarz

Když Connor McDavid ve 4. minutě pátečního utkání na ledě Bostonu otevřel skóre a poslal svůj tým do vedení, fanoušci Oilers si radostně povyskočili. Zadoufali, že jejich miláčci zažehnají porážku z úvodní partie proti New Jersey. Jenže nedlouho po hostující brance následovala pasáž, během které Bruins třikrát udeřili. Bum, Edmonton byl zpátky v problémech. A opět se z nich nedokázal vyhrabat, nakonec prohrál 1:4.

Být příznivcem Edmontonu Oilers je čím dál těžší. Tým vedený hvězdným kapitánem měl celé léto jediný úkol – připravit se na začátek sezony. Připravit se tak dobře, aby nepřišla série proher, která Olejáře postihla na startu minulého ročníku. Výsledek? Ve dvou utkáních vstřelili tři branky a v tabulce jim svítí velká nula. Oilers jako jediný mančaft NHL ještě nezískali ani bod, ačkoli je třeba brát v potaz fakt, že oproti většině soutěže odehráli výrazně méně duelů. Přesto už je nad kabinou zdvižený varovný prst.

Pravda, zbylé dvě třetiny proti Bostonu družina z Alberty neodehrála vůbec špatně. Ovšem k čemu snaživý hokej, když další góly ne a ne přijít. Slovenský brankář v dresu Bruins Jaroslav Halák si na hostech vylepšoval statistiky a přiváděl je k zoufalství. Není nic horšího, než když víte, že předvádíte nadprůměrnou hru, ale na výsledku to nejde vidět.

„Za pár minut nám dali tři branky a bylo po všem,“ lamentoval po utkání před novináři McDavid. „Ve třetí třetině jsme udělali maximum, abychom neinkasovali ještě vícekrát. Bohužel se nás zatím drží smůla, několik velkých šancí neskončilo gólem, a naopak soupeř využíval šťastných odrazů a situací. Na tripu po východě nám teď zbývají odehrát dva zápasy, musíme z nich vytěžit co nejvíc,“ tušil správně.

Musí se zapojit ostatní

Částečně mají Oilers smůlu. To nelze popřít. Pokud jste sledovali jejich duel s Bostonem, mohli jste spatřit i momenty, kdy se kotouč pohyboval na brankové čáře domácích, přesto jej Medvědi jako zázrakem stačili uklidit do bezpečí. Ale smůla není všechno. Druhý problém výběru zůstal z minulého ročníku. A na jeho vyřešení bude hodně záviset nejen to, jak dopadne aktuální edmontonský trip, nýbrž celá letošní sezona. O co jde? Na všech (!) doposud vstřelených gólech měl nějakým způsobem výraznou zásluhu kapitán McDavid. Bez něj jako by tým nebyl schopen udeřit. V New Jersey vymyslel akce pro střelce Milana Lucice a Leona Draisaitla. V Bostonu skóroval sám.

„Opravdu velké šance většinou pochází od tří nebo čtyř hráčů,“ nekličkoval hlavní kouč Edmontonu Todd McLellan. „Nutně se musí zapojit i ostatní,“ dodal. McLellan ví nejlíp, jak se situace má. Dvě odehraná střetnutí jsou pochopitelně málo na předčasné závěry. Ale zkušený lodivod tuší, že trpělivost může (zvláště po loňském zpackaném ročníku) dojít rychle. Ne náhodou je dirigent Oilers hokejovými odborníky pasován na jednoho z prvních (ne-li úplně prvního) trenérů tohoto ročníku, jenž dostane padáka.

„Pořád za sebou máme jen dva odehrané zápasy,“ snažil se krotit obavy útočník Ryan Nugent-Hopkins. „Začneme být produktivní. V kabině je cítit sebevědomí, že budeme pravidelně skórovat. Velkou část duelu s Bostonem jsme hráli dobře, takže to je frustrující. Nicméně zatím není důvod k panice.“ Olejáře mimochodem sráží i oslabení. Nikdo v lize na tom zatím v početních výhodách soupeře není hůře (50 % ubráněných přesilovek soupeře).

Edmonton Oilers dostanou šanci na nápravu už v sobotu v 19 hodin večer středoevropského času. Představí se pod střechou slavné Madison Square Garden, kde je vyzvou New York Rangers. Tentokrát už tým hrající Pacifickou divizi potřebuje zvítězit, nebo aspoň částečně bodovat. Pokud ne, může být zle.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.