bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Uvidíme skvělý kanadský souboj, těší se GM Jets Kevin Cheveldayoff na kvalifikaci

4. července 2020, 16:56

Jiří Sameš

Kvalifikační kolo slibuje řadu atraktivních soubojů – například série mezi Calgary Flames a Winnipeg Jets. ... Jak se v Manitobě připravují na svého velkého soupeře?

„Budou to nesmírně obtížná utkání. Calgary má široký kádr a je nebezpečné v tolika různých směrech. Je to pro nás obrovská výzva. Myslím si, že uvidíme skvělý kanadský souboj," těší se generální manažer týmu Kevin Cheveldayoff.

Jets se ve zkrácené základní části sezony 2019-20 umístili v tabulce Západní konference na devátém místě (rozhodoval procentuální bodový zisk – 56.3%). Calgary tady skončilo na osmé pozici (56.4%).

Vítěz kvalifikačního kola, hraného na tři vítězná utkání, postoupí do play-off. Na poraženého čeká potom útěcha v podobě 12.5% šance na zisk výběru číslo jedna pro Vstupní draft NHL 2020.

Flames a Winnipeg v letošní sezoně odehráli pouze jedno vzájemné utkání.
26. října se proti sobě postavili v rámci 2019 Tim Hortons NHL Heritage Classic (Regina, Saskatchewan) a Jets se radovali z úspěchu 2:1 v prodloužení.

Na programu byla ještě dvě vzájemná střetnutí – 14. a 31. března v Calgary. ... Kolotoč NHL se však 12. března zastavil kvůli obavám z pandemie koronaviru; nakonec 26. května vedení soutěže základní část odpískalo.

„Už dříve jsem prohlásil, že to bude nádhera a stále si za tím názorem stojím. Zápasy možná nebudou dokonalé, jistě uvidíme nějaké kuriózní herní situace. Fanoušky ale čeká velmi zajímavá podívaná," pokračoval Cheveldayoff.

NHL se od 8. června nachází ve Fázi 2, kdy hokejisté mají povolené tréninky v malých skupinách. Jejich účast je zde dobrovolná, ovšem tréninková jednotka musí vždy probíhat v některém z týmových center.

Winnipeg by už měl mít většinu svých hráčů zpátky ve městě, pořád ale třeba nedorazil útočník Patrik Laine.

Fáze 3 (start tréninkových kempů) se očekává nejpozději 13. července. Ostrý návrat, tedy kvalifikační kolo, skupina o umístění a následné play-off, by snad mohl proběhnout začátkem příštího měsíce.

Jets nucená pauza hodně ublížila, před zastavením soutěže totiž získali čtyři výhry po sobě a osm výher z posledních 12 zápasů. Také soupeř měl ale velmi dobrou formu.

„Myslím si, že návrat téhle krásné hry všichni uvítají. Z pohledu hráčů, trenérů a vedení klubu... nemohli jsme vlastně nic dělat. Teď se ale vracíme a hluboce si toho vážíme. Hokej pro nás moc znamená," doplnil Cheveldayoff.

Chcete být v obraze, pokud jde o současné dění v zámoří? ... Kolega Jiří Lacina připravil výborné shrnutí celé situace! 

Čtěte také:
→ Jízdní řád NHL: Kempy od 13. července, play off od 1. srpna, kolektivní smlouva na šest let

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.