bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Uvědomujeme si, že v téhle lize není vůbec lehké vyhrávat, tvrdí Radim Vrbata

25. října 2016, 11:00

David Panuška

Minulá sezóna mu vůbec nevyšla. Když už to vypadalo, že jsou jeho dny v NHL sečteny, ozvali se staří dobří Coyotes. Pětatřicetiletý rodák z Mladé Boleslavi dokonce slevil na svém platu a jak to tak vypadá, rozhodl se dobře. Radim Vrbata ještě nepatří do starého železa. V trápící se Arizoně drží bod na zápas.

Loni se ve Vancouveru svezl se špatným ročníkem kanadského celku. Kosatky v tabulce skončily na předposledním místě Západní konference a český útočník Radim Vrbata přispěl pouhými 27 body (13+14). Vzhledem k ročníku 2014/15 se tak jednalo o výrazný propad. Tehdy mladoboleslavský odchovanec posbíral o 33 bodů více.

Následoval tak přesun do známých míst, kde odehrál celkem šest sezón – Arizony Coyotes. A i přes bídný začátek se českému útočníkovi daří. V úvodních pěti utkáních klub sic prohrál hned čtyřikrát, ale Vrbata drží statistiku bodu na zápas.

Po prvním, a vítězném, utkání s Flyers se celek z Glendaleau vydal na cestu. Arizona začala svůj trip v Kanadě, kde prohrála s Ottawou a Montrealem a pokračovala do New Yorku. Tam prohrála jak s Islanders, tak s Rangers.

Poslední utkání s Jezdci Arizona ztratila až ve třetí třetině, kdy utkání rozhodl obránce Dan Girardi. Vstup do utkání ale hostům sedl, hned po třiatřiceti sekundách se prosadil Radim Vrbata, který pohotově tečoval střelu obránce Murphyho. „Byla to od něj dobrá střela. Viděl mě před brankou, já jen nastavil hokejku,“ popisoval svou akci pětatřicetiletý forvard.

Vrbatovi se v závěru druhé třetiny povedlo dát druhou branku, čímž utkání vyrovnal. Nakonec jej ale nikdo z jeho spoluhráčů nenapodobil, a tak všechny body zůstaly v Madison Square Garden. „Je pěkné, když dáte dvě branky. Cítíte se, že jste pomohl týmu, zvlášť po minulé sezóně. Každopádně bych to vyměnil za dva body pro svůj tým,“ hodnotil skromně svůj počin rodák z Mladé Boleslavi.

„Každá chyba nás může stát utkání. Nějaké pasáže hry vypadají dobře, ale stále je na čem pracovat. Uvědomujeme si, že v téhle lize není vůbec lehké vyhrávat,“ ví o formě a konkurenci v lize Radim Vrbata.

Kojoty nyní čeká další utkání venku. Ve středu ráno se postaví na ledě Prudential Center, kde budou čelit New Jersey. Ďáblové doma ještě neprohráli, a tak se to budou chtít svěřenci Daveho Tippetta změnit.

Na Radima Vrbatu čeká těžká sezóna. Během úvodních střetnutí ovšem ukazuje, že na to stále má. Právě on by mohl být hlavním strůjcem úspěchu mladého a talentovaného týmu. Čas ukáže, jak to nakonec dopadne.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.