bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Útočník Washingtonu na Instagramu urážel ženy, protihráče i spoluhráče. Za své chování se omluvil

7. května 2020, 14:00

Ondřej Mach

Ve středu sociální média obletěly screenshoty konverzací, v nichž útočník Washington Capitals Brendan Leipsic hrubě uráží ženy, naváží se do protihráčů, ale i spoluhráčů. Pětadvacetiletý hokejista se za své chování omluvil na Twitteru.

Screenshoty unikly po útoku hackera, který je později zveřejnil na Twitteru. „Včera byl instagramový účet mého kamaráda hacknut a následně byly rozeslány obrázky soukromé konverzace, které jsem byl součástí,“ píše Leipsic.

Rodák z Winnipegu v nich hrubě uráží specifické ženy, kromě toho se opřel třeba do manželky útočníka Vancouveru Tannera Pearsona nebo do přátel dalšího útočníka Nucks Jakea Virtanena. Navíc nevynechal i své současné spoluhráče, přičemž označil Garneta Hathawaye a Nica Dowda za „losery“. Screenshoty konverzací jsou dostupné zde.

„Plně si uvědomuji, jak jsou tyto komentáře nevhodné a urážlivé. Upřímně se všem za své činy omlouvám. Jsem odhodlaný se z toho poučit a stát se lepším člověkem. Je mi to opravdu líto,“ pokračoval Leipsic.

S hráčem už podle informací webu The Athletic po telefonu mluvil generální manažer Capitals Brian MacLellan. Dvojici čeká osobní setkání, až se tým rozhodne, jak dále postupovat. „Jsme si vědomi nepřijatelných a urážlivých komentářů Brendana Leipsica v soukromé konverzaci na sociálních médiích,“ uvedl mluvčí organizace v prohlášení.

Podle prohlášení NHL se konverzace účastnil i Jack Rodewald, který patří Floridě a momentálně nastupuje na farmě ve Springfieldu. „National Hockey League důrazně odsuzuje misogynní a trestuhodné poznámky obou hráčů v soukromém skupinovém chatu. V naší lize není pro taková prohlášení, postoje a chování místo, bez ohledu na fórum.“

Leipsic letos za Capitals odehrál 61 utkání, v nichž vstřelil tři góly a přidal osm asistencí. V roce 2012 si ho ve třetím kole draftu vybrali Nashville Predators, za klub ale v NHL nikdy nenastoupil. Během svojí pětileté kariéry vystřídal Toronto Maple Leafs, Vegas Golden Knights, Vancouver Canucks a Los Angeles Kings. 

Po uzávěrce přestupů ho ze sestavy Washingtonu vytlačil Ilja Kovalčuk, v posledních sedmi zápasech byl Leipsic zdravým náhradníkem. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.