bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Úspěšné léto Vancouveru. Kouč Green věří, že tým je blíže k play-off

10. srpna 2019, 12:40

Matěj Hodoval

Kosatky z Vancouveru mají za sebou velmi zajímavé léto. Do kádru, který v loňské sezoně ukázal velký potenciál, když vedený mladíky v jedné fázi základní části dokonce usiloval o postup do vyřazovací části, dovedly jména, jež by měla sen o play-off přetavit v realitu.

Vedení klubu v čele s generálním manažerem Jimem Benningem v létě nezahálelo. Kosatky byly aktivní už krátce po otevření trhu s volnými hráči, smlouvu ve Vancouveru se rozhodli podepsat obránci Tyler Myers, Jordie Benn a Oscar Fantenberg.

Díky těmto třem hráčům splnili Canucks hlavní cíl pro období mimo sezonu – vylepšit defenzívu.

Myslím si, že Myers, Benn, ale i Fantenberg nám pomohou. V Myersovi máme velkého hokejistu s rozsahem a zkušenostmi z této ligy. Zároveň je to bek do prvních dvou obranných dvojic, což není lehké najít. Benn je veterán, jenž rozumí důležitosti defenzivní činnosti. Fantenberg je pak další chytrý hráč, který je mladý a ještě se stále zlepšuje,“ představuje nové tváře na modré čáře trenér Green.

To však nebylo ze strany Canucks vše, do svých řad totiž získali ještě jedno zvučné jméno. Nabídku přijal útočník Micheal Ferland, taktéž volný hráč. Prostřednictvím výměny pak Vancouver přivedl ještě J.T. Millera z Tampy.

Lodivod Travis Green neskrýval nadšení ze změn v hráčském kádru. „Jsem opravdu nadšený. Řekl bych, že trenéři jsou vždy nadšení, když se tým připravuje na nadcházející ročník. Mám radost z každého podpisu, dokonce i z kluků pro nižší soutěže,“ líčí.

Velkým posílením pro Kosatky bude ale především to, že jejich mladé pušky budou zase o rok starší a zkušenější. Pettersson, Hughes a Boeser, to jsou tváře, na nichž budou bezesporu chtít ve Vancouveru v budoucnosti stavět.

V první řadě je třeba, aby se zlepšovali naši mladíci. Musíme se ujistit, že Pettersson, Boeser, Hughes a další se budou zlepšovat, musíme je tlačit, aby se z nich stali lepší hokejisté. Myslím si, že jsme blíže k play-off, než jsme byli vloni,“ hlásí Green.

S tímto tématem ovšem souvisí ještě jedna věc. Brock Boeser se dosud nedohodl s vedením na prodloužení spolupráce. „Znepokojený nejsem, je to součást dnešní NHL. Jedna věc, kterou o Brockovi vím, je to, že chce hrát za tento tým. Věřím, že se smlouva vyřeší.“

Nový kontrakt nemá ani Rus Nikolaj Goldobin, nicméně ten nezatíží platový strop tak moc, jako právě Boeser.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.