bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Uspali jsme jejich fanoušky, libuje si po výhře v Torontu Pastrňák a chválí Krejčího

19. dubna 2019, 18:15

Vojtěch Balon

Důležitou výhru 6:4 si ve čtvrtém utkání série s Torontem připsali hokejisté Bostonu, kteří tak srovnali stav konferenčního čtvrtfinále na 2:2 na zápasy. Už dnes v noci napíše tato série své páté pokračování, vraťme se však ještě slovy Davida Pastrňáka ke středečnímu klání v Air Canada Centre.

„Byl to pro nás důležitý zápas, není snadné vyhrávat v této hale,“ přiznal Pastrňák. A klíč k vítězství? „Řekli jsme si v kabině, že chceme dát první gól a to se nám naštěstí podařilo. Pak se vám hned hraje líp, trochu jsme uspali jejich fanoušky.“

„Dojížděli jsme rychleji odražené puky a díky tomu jsme trávili hodně času v útočném pásmu. Toronto tam mělo pár šťastných odrazů a díky tomu se vrátilo do zápasu. Je to play-off, týmy se za žádného stavu nevzdávají a dřou do poslední minuty. Náš třígólový náskok ale nebyla náhoda,“ ví havířovský rodák.

Útočník s číslem 88 na zádech odehrál v základní části jen 66 zápasů, přesto si ale s 38 vstřelenými góly stanovil nové osobní maximum. V prvních třech zápasech play-off však Pastrňák vyšel gólově naprázdno. „Nesvazovalo mě to, snažím se týmu pomoci jakýmkoliv způsobem. Vstřelené góly jsou ale pro mě vzpruhou a povzbuzením do další práce.“

„Ty šance tam byly, ale vždycky to bylo unáhlené. Snažil jsem se týmu pomoci jinak, ať už napadáním nebo v obranném pásmu. Věděl jsem, že to tam spadne a je to jen otázka času,“ nedělal si Pastrňák ze svého krátkého střeleckého půstu těžkou hlavu.

Dvaadvacetiletého křídelníka probudil přesun do druhé formace po bok Davida Krejčího. „Osvěžilo to celý tým. První tři zápasy Toronto skvěle bránilo naše první dvě lajny, s Krejčou si to vždycky užívám, je to neskutečný hráč. Když si najedu do rychlosti, tak ten puk od něj dostanu vždycky,“ liboval si po vítězství 6:4.

Jeho místo v elitní formaci po boku Patrice Bergerona a Brada Marchanda zaujal Danton Heinen, a i tato formace ve středu šlapala jako švýcarské hodinky. „Heinen hrál s Bergym a Marchym, když jsem byl zraněný, takže tam to taky nebylo nic nového,“ kvitoval David Pastrňák.

Autor rozhovoru: Ivana Paulová

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.