bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Urve Colorado desátou výhru v řadě? Lídr Východní konference se pokusí zastavit sérii tří proher

22. ledna 2018, 20:15

Jiří Sameš

Celkem šest zápasů nabízí dnešní program zámořské NHL. Rozjeté Colorado se představí v Torontu. Ve stejný čas padne úvodní buly v Prudential Center, kam zavítají Red Wings. Nejzajímavějším zápasem noci je zřejmě souboj mezi Chicagem a Tampou.

01:00 Toronto Maple Leafs – Colorado Avalanche

Maple Leafs se vracejí zpět domů z dvouzápasového tripu. Z posledních pěti zápasů však vyhráli pouze v jednom případě. Jednalo se právě o minulý zápas v Ottawě. Toronto prohrávalo po čtyřiceti minutách 1:3, v závěrečné dvacetiminutovce ovšem skórovali třikrát a překlopilo vedení na svou stranu. Autorem vítězné branky se stal Connor Carrick. Po zápase s Avalanche se Maple Leafs vydají na další dvouzápasový trip.

Avalanche vyhráli devětkrát v řadě za sebou a dnes se jistě pokusí svou sérii prodloužit! V tabulce Západní konference je tak také najdeme již na osmém místě. Naposledy porazili New York Rangers 3:1. Gólově se prosadili Erik Johnson, Nathan MacKinnon a Mikko Rantanen. Brankář Jonathan Bernier předvedl celkem 27 zákroků. Pro Colorado dnes začne v Air Canada Centre šestizápasový trip.

První vzájemný zápas vyhráli Avalanche 4:3 po prodloužení. 

01:00 New Jersey Devils – Detroit Red Wings

Devils se drží i nadále v popředí Východní konference. Na svém kontě mají momentálně 56 bodů a patří jim zde páté místo. Své poslední utkání ovšem hokejisté New Jersey nezvládli, když prohráli na ledě Philadelphie Flyers 1:3. Jejich jedinou branku vstřelil ve 29. minutě při přesilové hře Jesper Bratt. Do branky se postavil Keith Kinkaid, ve třinácté minutě jej ale už vystřídal Ken Appleby. Zítra hrají Devils v TD Garden na ledě Bostonu Bruins.

Manko Red Wings na pozice zaručující play-off postupně narůstá. Rudá křídla navíc prohráli své poslední dvě utkání. Naposledy padli minulou neděli s Carolinou Hurricanes. Dvanáctý gól v tomto ročníku vstřelil slovenský útočník Tomáš Tatar. Gólman Jimmy Howard čelil třiceti střelám soupeře, avšak třikrát inkasoval. Z Prudential Center se Red Wings vrátí zpět domů. Hned zítra odstartují proti Philadelphii Flyers sérii tří zápasů doma.

Devils a Red Wings se letos utkali již dvakrát. V obou případech se z výhry radovali Ďáblové.

02:00 Minnesota Wild – Ottawa Senators

Wild najdeme na desátém místě Západní konference. Rozestupy jsou zde ale velmi těsné. V posledním utkání si Divočina vyšlápla na Tampu Bay Lightning – vyhrála nad ní 5:2. Svůj první gól vstřelil po návratu ze zranění útočník Zach Parise. Za Minnesotu se jinak prosadilo pět různých střelců. Kromě Pariseho to byli ještě Jared Spurgeon, Nate Prosser, Marcus Foligno a Jason Zucker. Wild dnes zakončují proti Ottawě Senators sérii čtyř zápasů doma.

Senátoři jsou druhým nejhorším týmem Východní konference. S jejich ambicemi na play-off to již vypadá velmi bídně. Minulou neděli ztratili Sens dobře rozehrané utkání proti Torontu Maple Leafs. Po čtyřiceti minutách vedli 3:1, nakonec však prohráli 3:4. Góly Ottawy vstřelili Erik Karlsson, Mike Hoffman a Tom Pyatt. Další zápas čeká svěřence Guy Bouchera hned zítra – představí se na ledě St. Louis Blues.

Obě mužstva se střetnou podruhé a zároveň letos naposled. Krátce před Vánoci zvítězili hokejisté Minnesoty v Ottawě 6:4.

02:30 Chicago Blackhawks – Tampa Bay Lightning

Blackhawks se stále nemohou dostat na pozice zaručující vyřazovací boje. Do dnešního utkání navíc půjdou s dvěma prohrami v řadě za sebou. Minulou neděli nestačili Hawks na New York Islanders – prohráli 3:7. Tři kanadské body (dva góly, asistence) si připsal Patrick Kane. Gól a asistenci měl zase při svém debutu v sezoně švédský obránce Erik Gustafsson. Antona Forsberga střídal na začátku třetí třetiny po páté inkasované brance Jeff Glass. Sérii šesti zápasů doma zakončí Chicago ve čtvrtek proti Torontu Maple Leafs.

Lightning se poslední dobou poněkud trápí. Za posledních šest zápasů totiž zaznamenali pouze dvě výhry. Naposledy prohráli s Minnesotou Wild 2:5. Obě branky Bolts vstřelil útočník Brayden Point. První asistence si vždy připsal Tyler Johnson. Utkání navíc nedohrál kvůli neznámému zranění český forward Ondřej Palát! Andrej Vasilevskij zaznamenal osmatřicátý start v letošní sezoně. Tampa stráví zbytek měsíce a také začátek toho následující na kluzištích soupeřů.

První vzájemné utkání se odehrálo 23. listopadu 2017 a vyhrála jej Tampa 3:2 po prodloužení. O výhře rozhodl Brayden Point.

03:00 Calgary Flames – Buffalo Sabres

Flames dnes pokračují v sérii tří zápasů doma proti Buffalu Sabres. Na domácím ledě mají zatím letos bilanci 12-11-1. Sedmizápasovou vítěznou šňůru hokejistů Calgary přerušili minulou neděli Winnipeg Jets. Při prohře 1:2 po samostatných nájezdech byl jediným úspěšným střelcem obránce TJ Brodie. Druhou hvězdou utkání byl vyhlášen brankář Flames Mike Smith, který do statistik zapsal celkem 34 zákroků. Sérii tří domácích zápasů zakončí Plameny ve čtvrtek.

Šavle zahájí ve Scotiabank Saddledome třízápasový trip po Kanadě. V kalendářním roce 2018 zvítězili z osmi případů pouze jednou! V minulém utkání se Sabres střetli s Dallasem Stars a prohráli vysoko 1:7. Svou osmou branku v sezoně zaznamenal Sam Reinhart. Asistence si na ní připsali Jack Eichel a Rasmus Ristolainen. Do branky se postavil Robin Lehner, avšak po čtvrté inkasované brance střídal. Ve zbývajících zápasech tripu narazí Buffalo na Edmonton Oilers a Vancouver Canucks.

Flames a Sabres se střetnou letos poprvé. Druhé vzájemné utkání je poté čeká 8. března.

03:00 Arizona Coyotes – New York Islanders

Coyotes se dělí společně s Buffalem Sabres o poslední místo v NHL. Z posledních čtyř vystoupení mají bilanci 1-0-3. Své poslední utkání odehráli svěřenci Ricka Toccheta minulou neděli na ledě St. Louis a zvítězili překvapivě 5:2! O jejich úspěchu rozhodla hned první třetina, kterou ovládli 4:0. Dva góly vstřelil Christian Dvorak. Prosadili se ještě Zac Rinaldo, Brendan Perlini a Christian Fischer. Brankář Antti Raanta předvedl 25 zákroků. Coyotes dnes zahajují sérii tří zápasů doma.

Ostrované se nacházejí mimo pozice zaručující play-off. Jejich ztráta je však pouze jednobodová! Z posledních deseti zápasů mají bilanci 4-6-0. Minulou neděli Islanders otevřeli třízápasový trip na ledě Chicaga Blackhawks výhrou 7:3. Pěti kanadskými body (gól, čtyři asistence) se o to převážně zasloužil obránce Ryan Pulock. Dvakrát skóroval Anthony Beauvillier. Zápas odchytal Jaroslav Halák. Poslední zápas tripu odehrají Isles na ledě Vegas Golden Knights.

V prvním vzájemném utkání (konec října 2017) zvítězili Islanders 5:3. Čtyřbodový večer tehdy prožil John Tavares.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.