bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Urputná obrana, skvělý Rinne, dvě výhry. Jsme v dobré pozici, těší se v Nashvillu

16. dubna 2017, 14:30

Michal Sobotka

Čekalo se, že Chicagu pěkně zavaří. Dva venkovní zápasy hokejistů Nashvillu ale přinesly mnohem víc. Predators soupeře v obou případech porazili, navíc neinkasovali jediný gól. Do role favorita se tak rázem přesunuli oni. Stačí doma dvakrát vyhrát. „Jsme v dobré pozici,“ uvědomuje si trenér Peter Laviolette.

Nashville bez přehánění ohromil. Všichni asi čekali, že podle svého jména bude opravdu kousat. Predators ale uhráli v Chicagu oba zápasy. Bez jediné obdržené branky, což je unikátní. „Nulu nevychytáte každý zápas, takže obě jsou hodně cenné,“ pochvaloval si po sobotním vítězství 5:0 brankář Pekka Rinne.

Finský gólman dosud v sérii vytáhl 59 úspěšných zákroků. Kouč Peter Laviolette si jeho výkony nemůže vynachválit. „Za stavu tři nula vytáhl několik skvělých zákroků,“ ocenil předvedenou hru dlouholeté jedničky Nashvillu. Aby toho nebylo málo, urostlý rodák z Kempele si připsal dokonce dvě asistence. Má tak o dva body více než celý tým Chicaga.

Druhé utkání se od prvního hodně lišilo. Zatímco v prvním duelu se Predators spolehli výhradně na obrannou činnost, v odvetě se častěji vydávali na zteč. Odvážnější taktika se vyplatila.

Chicago hraje moc složitě

„První zápas byl jak šachy, tentokráte jsme chtěli více útočit,“ přiznal v rozhovorech po utkání Ryan Ellis, který vstřelil první gól, jenž se později ukázal být vítězným. „První mač jsme bránili dobře, ale až moc. Není zrovna zábava soustředit se šedesát minut na defenzivu,“ prozradil taktiku, do které šel Nashville v utkání číslo jedna.

S urputnou obranou soupeře má Chicago až nezvyklé potíže. Blackhawks jsou sice zvyklí hrát často proti týmům, které ‚zavřou krám‘, jenže teď se jim za sto dvacet minut hry skórovat nepovedlo. Přitom v základní části nastříleli Blackhawks dohromady 244 gólů. V celkové tabulce obsadili v této statistice deváté místo.

Kapitán Chicaga Jonathan Toews si myslí, že jeho tým hraje až moc složitě. „Snažíme se občas vymyslet kombinaci, u které dopředu vidíme, že nemůže vyjít. Pak děláme chyby, ze kterých nás soupeř trestá,“ hlesl po sobotním souboji. Zároveň ale ocenil hru soupeře v jejich vlastním pásmu. Uvedl, že Nashville jim nedá nic zadarmo a snaží se Chicago frustrovat.

Podle výsledků prvních dvou zápasů úspěšně.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.