bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Uloví Blue Jackets velkou rybu? Chrise Kreidera sledoval bývalý parťák

17. února 2020, 18:13

Jiří Sameš

Útočník Chris Kreider zůstává i nadále nejlepším hokejistou pro rychle blížící se uzávěrku přestupů. A to i navzdory tomu, že New York Rangers a zástupci jmenovaného muže hovoří o prodloužení spolupráce.

„Obě strany se už setkaly, aby jednaly o prodloužení smlouvy. Zda ale došlo k nějakému pokroku, není jasné," poznamenal reportér Larry Brooks z deníku The New York Post.

Brooks je přesvědčen o tom, že by si Rangers rádi Chrise Kreidera udrželi. Podpisu smlouvy, která zajistí hokejistovi šest let (či více) s průměrnou gáží
7 milionů dolarů, ze strany týmu ovšem moc nevěří. 

Zároveň dodává, že i pokud nakonec dojde ke shodě na hlavních podmínkách kontraktu, mohou se vyskytnout problémy, co se doložky o nevyměnitelnosti týče, aby tak měl Kreider trochu jistotu.

Z případného "neúspěchu" Rangers by mohli těžit i Columbus Blue Jackets. 

Rangers přivítali v neděli večer doma Boston Bruins a prohráli 1:3. Utkání zde navštívil jako skaut Rick Nash, bývalý spoluhráč Kreidera a v současnosti poradce generálního manažera Blue Jackets Jarma Kekäläinena.

Columbus podle Brookse může zařadit Kreidera okamžitě do první lajny, přičemž Rangers nabídne volbu v prvním kole draftu a nějakého prospekta (mladíka) nebo útočníka Joshe Andersona. 

Josh Anderson je od poloviny prosince mimo hru, a to kvůli zranění ramene. Doba rekonvalescence se tehdy odhadovala na čtyři až šest týdnů.

V sezoně 2019-2020 odehrál zatím pouze 26 zápasů, přičemž v nich vstřelil jeden gól a zapsal celkem čtyři kanadské body. Loni prožil nejlepší období v kariéře, když za 82 zápasů zapsal celkem 47 kanadských bodů.

Kreider, osmadvacetiletý Američan, se může stát po skončení letošního období (1. července) neomezeně volným hráčem.

Aktuálně mu běží poslední rok ze čtyřleté smlouvy na celkem 18.5 milionu dolarů, kterou podepsal s Rangers 22. července 2016. Počínaje 2018-2019, dohoda zahrnuje modifikovan. doložku o nevyměnitelnosti (jedenáct týmů).

V sezoně 2019-2020 odehrál zatím 57 zápasů, přičemž v nich vstřelil 23 gólů a zapsal celkem 42 kanadských bodů.

Uzávěrka přestupů NHL 2020 je na programu 24. února.

Sledujte:
Uzávěrka přestupů NHL 2020: O čem se spekuluje v zámoří? – online

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.