bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Úleva pro Wild! Zranění Dumby není vážné

18. prosince 2018, 16:00

Jan Vojkůvka

Možná bude chybět do konce roku, možná o něco méně, nebo o pár dní více. Na každý pád zranění obránce Minnesoty Wild Matta Dumby není vážnějšího charakteru. To je informace, která velmi potěšila vedení týmu, jenž musí dotahovat mírnou ztrátu na nejlepší osmičku Západní konference.

Když čtyřiadvacetiletý Dumba musel vynuceně opustit v sobotu zápas proti Calgary, fanouškům Wild zatrnulo. Druhý nejproduktivnější obránce Minnesoty se zranil v 19. minutě a od té doby na led nevstoupil a vynechal jak nedělní, tak pondělní trénink.

Vyšetření mladého hokejisty odhalilo blíže nespecifikované zranění v horní polovině těla a odhadovaný termín nakonec byl stanoven na více než jeden týden.

Zpráva, ze které vedení Minnesoty spadl kámen ze srdce. Znamená to totiž, že aktuálně nejlepší střelec ligy mezi obránci (s 12 zásahy) nebude chybět dlouhodobě. Například útočník New Yorku Rangers Jesper Fast může kvůli zranění v horní polovině těla zmeškat až měsíc. To by se ale Dumby týkat nemělo.

Kromě toho, že je Dumba nejlepším střelcem mezi beky v NHL, je také klíčovým obráncem Minnesoty s průměrnou vytížeností ve přesahující 23 minut na zápas. S bilancí 12+10 je pak po Ryanu Suterovi (4+22) nejproduktivnějším zadákem Wild.

Minnesota je v současnosti s 36 body na devátém místě Západní konference a na osmý Edmonton ztrácí tři body.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.