bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ukončí Washington sérii? Boston se pokusí uspět na druhý pokus

23. dubna 2018, 18:04

Jiří Sameš

Také dnes jsou na programu play-off NHL dva zápasy. Bojovat se bude v obou případech na Východě. Krátce po jedné hodině se rozehraje šestý duel mezi Torontem a Bostonem. O půl hodiny později pak odstartuje souboj Columbusu a Washingtonu. Hostující mužstva mohou v případě výhry slavit postup do druhého kola play-off.

01:00 Toronto Maple Leafs – Boston Bruins

Stav série: 3:2 BOS

Bruins si přivezli z Toronta vedení v sérii 3:1 a na svém ledě tak mohli potvrdit svůj postup do druhého kola. Maple Leafs se však ještě podařilo vrátit sérii zpět domů, když v TD Garden uspěli 4:3. K výhře Javorových listů významně přispěl brankář Frederik Andersen, který předvedl celkem 42 úspěšných zákroků. Byl rovněž vyhlášen první hvězdou utkání. Gól a asistenci za Toronto zapsali útočníci James van Riemsdyk a Tyler Bozak. Na druhé straně zažili dvoubodový večer obránce Torey Krug a forvard Noel Acciari.

„Musíme zůstat mimo trestnou lavici. Jsme totiž vylučovaní až příliš často. V zápase číslo pět to šlo vše podle plánu. Vedli jsme 4:1, ale poté jsme začali být vylučovaní,“ říká trenér Maple Leafs Mike Babcock.

„Jsme sebevědomí. Myslím, že i přesto, že jsme dnes prohráli, tak stále je výhoda na naší straně. Snad se nám povedou v Torontu lépe úvodní minuty utkání,“ sdělil útočník Bruins Tim Schaller.

Lídr série: David Pastrňák (BOS) – 4+7

01:30 Columbus Blue Jackets – Washington Capitals

Stav série: 3:2 WSH

Blue Jackets ovládli první dva zápasy na ledě soupeře a ocitli se tak ve výborné situaci. Capitals však dokázali zabrat a srovnali stav série na 2:2. Pátý zápas muselo znovu rozhodnout až prodloužení. Na konci 72. minuty zaznamenal vítěznou branku Nicklas Bäckström a Washington se tak poprvé dostal v sérii do vedení. Švédský útočník mimochodem v utkání zaznamenal celkem dva góly a asistenci. 

„Plánujeme, že se do Washingtonu ještě vrátíme, protože chceme tuto sérii vyhrát,“ říká odhodlaně kapitán Blue Jackets Nick Foligno.

„Pokud chcete vyřadit tým, musíte mít jakýsi zabijácký instinkt. Je to vlastně vůbec ten nejtěžší možný zápas,“ ví trenér Capitals Barry Trotz.

Lídr série: Nicklas Bäckström (WSH) – 2+6

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.