bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ukončí Rangers sérii porážek? Pittsburgh může v případě další výhry poskočit do čela Metropolitní divize

23. února 2018, 20:00

Jiří Sameš

Dnešní noc ozdobí celkem pět zajímavých zápasů NHL. Začínat se bude po jedné hodině v Madison Square Garden, kde budou místní Rangers hostit Minnesotu. Výbornou formu mají nyní hokejisté Pittsburghu! Ti zavítají krátce po půl druhé na led Caroliny, která usilovně bojuje o play-off. O půl hodiny později začne divizní duel mezi St. Louis a Winnipegem. Následovat ještě budou zápasy Chicaga se San Jose a Vegas s Vancouverem.

01:00 New York Rangers – Minnesota Wild

Rangers prohráli již pět utkání v řadě a jejich ztráta na osmou pozici činí osm bodů. Dnes je čeká devátý back-to-back zápas v sezoně. Naposledy Jezdci prohráli včera 1:3 na ledě Montrealu Canadiens. Jejich jedinou branku obstaral tři minuty před koncem utkání při přesilovce útočník Kevin Hayes. Svůj debut v NHL si odbyl mezi třemi tyčemi Rus Alexandr Georgijev. Rangers dnes zároveň zahájí proti Minnesotě Wild dvouzápasový homestand. Doma mají letos bilanci 18-11-3.

Wild se dokázali dostat díky dvěma výhrám po sobě na sedmé místo Západní konference. Na svém kontě mají momentálně 73 bodů a v případě dnešní výhry mohou poskočit dokonce na třetí příčku Centrální divize. Včera Minnesota zvítězila na ledě New Jersey Devils 4:2, ačkoliv v polovině utkání prohrávala 0:2. Brankář Alex Stalock předvedl celkem 38 úspěšných zákroků! O góly se postarali Mike Reilly, Joel Eriksson Ek, Chris Stewart a Eric Staal. Divočina dnes ukončí v Madison Square Garden třízápasový trip.

V prvním vzájemném zápase zvítězili Wild 3:2. Dnes to bude mezi oběma mužstvy druhé a zároveň poslední utkání v sezoně.

01:30 Carolina Hurricanes – Pittsburgh Penguins

Hurricanes se vrací zpět do akce po dlouhé čtyřdenní pauze. Proti Pittsburghu Penguins zároveň zakončí svou sérii tří domácích zápasů. V pondělí Carolina přivítala New Jersey Devils a prohrála 2:3 po prodloužení. Jednalo se o její třetí prohru po sobě – bilance 0-2-1. Góly proti Devils vstřelili útočníci Teuvo Teräväinen a Jeff Skinner. Hned zítra hrají Canes další utkání – na ledě Detroitu Red Wings.

Tučňáci dnes mohou využít včerejšího zaváhání Washingtonu Capitals. Pokud uspějí v PNC Areně, dostanou se do vedení Metropolitní divize o jeden bod před Caps. Do utkání navíc nastoupí s pěti výhrami v řadě! V minulém zápase zvítězili Pens na hřišti Columbusu Blue Jackets 5:2. Gól a dvě asistence zaznamenal útočník Jake Guentzel. Dvakrát skóroval mimo jiné další forvard Riley Sheahan. Pittsburgh odehraje další utkání hned zítra. Na ledě Floridy Panthers ukončí svůj třízápasový trip.

Letos jsou zatím ve vzájemných duelech úspěšnější Canes.

02:00 St. Louis Blues – Winnipeg Jets

Blues mají za uplynulé čtyři zápasy bilanci 0-3-1 a rázem jsou až na osmém místě Západní konference! V první polovině základní části se přitom dlouho drželi na předních příčkách. Naposledy St. Louis prohrálo ve středu doma se San Jose Sharks 2:3. Všechny góly mimochodem padly v prostřední periodě. Dnes proti Winnipegu Jets uzavřou Blues sérii dvou domácích zápasů. Poté se zase vydají na dvouzápasový trip.

Poprvé od 25. ledna odehrají Jets zápas na hřišti soupeře. V rámci desetizápasového homestandu si připsali bilanci 6-3-1. Ukončili jej ve středu prohrou 3:4 s Los Angeles Kings. Po gólu a asistenci zaznamenali útočníci Blake Wheeler, Patrik Laine a obránce Dustin Byfuglien. Brankář Connor Hellebuyck zapsal do statistik osmačtyřicátý start v sezoně. Zítra čeká na Winnipeg další mužstvo z Centrální divize – Dallas Stars.

Mezi Blues a Jets byly letos sehrány tři zápasy. Dvakrát zvítězili Bluesmani (2:0, 5:2), jednou Tryskáči (4:0).

02:30 Chicago Blackhawks – San Jose Sharks

Černí jestřábi jsou již, dá se říci mimo boje o Stanley Cup. Nějakých dvacet zápasů před koncem základní části totiž ztrácejí na postupové příčky dvanáct bodů. O play-off je v Západní konferenci navíc pořádná tlačenice. Své poslední utkání Hawks zvládli, když doma porazili Ottawu Senators 3:2 po samostatných nájezdech. Rozhodující nájezd proměnil Nick Schmaltz. Proti San Jose Sharks ukončí Chicago pětizápasový homestand.

Sharks mají na svém kontě za uplynulých sedm zápasů celkem pět výher. Včera však schytali na ledě Nashvillu Predators debakl 1:7! Hokejistům San Jose patří se 74 body v tabulce Pacifické divize druhá příčka. Na jejich záda ale dýchají Anaheim Ducks, Los Angeles Kings či Calgary Flames. Venku se zatím Žraloci mohou pochlubit bilancí 16-11-5. Čtyřzápasový trip zakončí příští pondělí na ledě Minnesoty Wild.

Chicago se utká se San Jose letos vůbec poprvé! V loňských vzájemných zápasech na tom byli lépe Sharks. Vždy zvítězilo domácí mužstvo.

04:30 Vegas Golden Knights – Vancouver Canucks

Golden Knights zakončí proti Vancouveru Canucks sérii sedmi domácích zápasů. Za uplynulých šest utkání zaznamenali čtyři výhry a dvě porážky. V tabulce Západní konference mají na čele náskok jednoho bodu před druhými Nashville Predators. Ve čtvrtek porazili Zlatí rytíři Calgary Flames vysoko 7:3. Gól vstřelilo sedm různých hráčů! Mezi střelci byl mimochodem také český útočník Tomáš Nosek. Další zápas sehraje Vegas příští úterý na ledě Los Angeles Kings, poté se vrátí zpět domů.

Canucks budou zdá se ve zbytku základní části bojovat s Edmontonem Oilers o třináctou příčku Západní konference. Za uplynulých deset zápasů zaznamenali bilanci 3-6-1. Ve středu Vancouver prohrál doma s Coloradem Avalanche 4:5 po prodloužení. Po dvou kanadských bodech si v utkání připsali forvardi Brandon Sutter a Nikolaj Goldobin. Canucks zahajují ve Vegas třízápasový trip. Následně totiž zavítají ještě do Arizony a Denveru.

Oba týmy se potkaly poprvé 17. listopadu loňského kalendářního roku a z výhry 5:2 se radovali Golden Knights.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.