bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ukázka lásky k hokeji: Thornton dohrával s prasklými vazy v koleni, Hertl se zlomeným chodidlem

25. dubna 2017, 14:30

Jakub Prchal

San Jose patřilo od začátku sezóny k favoritům na zisk Stanley Cupu. Koncem základní části však začalo strádat a přišel pád až na třetí místo Pacifické divize. V nejméně vhodný čas se jim totiž zranily největší opory. Ty se sice na play-off vrátily, po vyřazení v prvním kole však vyšlo najevo, že dohrávaly v sebezapření.

Thornton, kterému v létě končí smlouva, dohrával sezónu s prasklým předním křížovým a vnějším postranním vazem. První dvě utkání série sice vynechal, do finálové čtveřice zápasů už ale naskočil a připsal si dvě asistence a na ledě trávil průměrně devatenáct minut. Vzhledem k závažnosti jeho zranění jsou to čísla velice pozoruhodná.

Jumba, jak se mu přezdívá, ocenil i trenér Peter DeBoer: „Ještě nikdy jsem neviděl hrát chlapa s trhlinou MCL a ACL. Je to to nejodvážnější úsilí, co jsem kdy viděl. Jeho koleno doslova plavalo. Miluju tuhle partu, chtěla tak moc uspět.“

Než klub oznámil závažnost jeho zranění, samotný Thornton situaci zlehčoval: „Je to normální věc, se kterou se hokejista musí v tomto období vypořádat. Na play-off budu připravený.“

Nyní jej čeká operace a následně vyjednávání o nové smlouvě. Závažnost zranění však rozuzlení celé situace ještě více oddaluje. Generální manažer Doug Wilson má čas na své straně. Pokud by k podpisu nového kontraktu mělo dojít, stane se tak až po expanzním draftu. Las Vegas si totiž nemůže vybrat nepodepsaného hráče, tudíž by Sharks v podstatě ochránili o útočníka navíc.

Zraněná elita

Samotný hráč se nechal slyšet, že chce v San Jose pokračovat. „Jedná se o tým s velkými šancemi na Stanley Cup, což je vzhledem k mému věku důležité. Chci se sem v létě zase vrátit,“ dodal.

Joe Thornton ale nebyl jediným Žralokem, jehož trápily zdravotní problémy. Logan Couture si vážně poranil obličej a ústa. Nastoupil i přes jasný zákaz lékařů. „Srdce a odvahu, jakou Jumbo a Logan ukázali, jsem v hokeji dlouho neviděl. Stále mě udivují,“ smekl před oběma hráči generální manažer Doug Wilson.

Tomáš Hertl si zase těsně před koncem základní části v zápase s Vancouverem zlomil chodidlo a play-off musel dohrávat na injekcích. Patrick Marleau pak naskočil do vyřazovacích bojů se zlomeným palcem.

I přes početnou marodku Žraloci ukázali vnitřní sílu, přestože Edmontonu nakonec podlehli. Tím spíše, když většinu utkání rozhodl jediný gól.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.