bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ujednáno. Darryl Sutter nadále povede střídačku Los Angeles Kings

15. května 2016, 9:00

Martin Schwarz

V Los Angeles mají jasno, kdo vyprovodí dvojnásobného vítěze Stanley Cupu do příští sezóny. Kouči Darrylu Sutterovi 1. července letošního roku končí stávající kontrakt, a tak ve vzduchu visela otázka, zda se s vedením Králů dohodne na novém paktu. Napjatí fanoušci Kings dostali poměrně rychlou odpověď, sebejistý trenér vyjádřil odhodlání v organizaci pokračovat, s představiteli klubu si plácnul a nadále jej uvidíme kočírovat kalifornské borce.

Generální manažer Kings Dean Lombardi po rychlém konci sezóny 2015-2016 (jeho tým se poroučel s vypršením prvního kola, když musel gratulovat daleko lépe připraveným riválům ze San Jose) začal řešit nejen končící smlouvy hráčských akvizic, ale i setrvání muže, který do hry na ledě přímo – tedy rozumějme fyzicky - nezasahuje. A sice trenéra Darryla Suttera, na nějž dá málokterý fanoušek Los Angeles dopustit. Aby také ano, vždyť sedmapadesátiletý lodivod dotáhl klub ke dvěma stříbrným pohárům a nesmazatelně vryl své jméno do historie Králů.

Právě Lombardi oznámil, že se Sutterem vyjednal víceletou smlouvu, přesněji na dva roky, s možností pokračovat ještě jeden ročník navíc. Dle informací periodika Los Angeles Times bude někdejší hokejista Chicago Blackhawks pobírat plat přes 3 miliony dolarů na sezónu. „Do 1. července jsem pod smlouvou a netoužím odcházet nikam jinam. Uděláme vše, aby spolupráce fungovala, to je můj plán,“ ohlásil trenér Králů na webu sportsnet.ca.

Věřte, že být v Lombardiho kůži, ani na vteřinu s podpisem Suttera neváháte. Navzdory brzkému vyřazení během letošního play-off. V letech 2012 a 2014 s ním hollywoodské mužstvo dvakrát pozdvihlo Stanley Cup nad hlavy, rok mezi těmito léty – tedy 2013 – prožila sestava před brankářem Quickem postup do finále konference. Ani loňská neúčast ve vyřazovacích bojích a dubnový konec sezóny po sérii se Žraloky Lombardim neotřásl natolik, aby hledal na lavičku někoho dalšího. Vítězná povaha a odhodlání uspět totiž u kanadského trenéra zůstávají.

„Dvě věci jsou pro mě důležité,“ naznačoval pro Los Angeles Times muž, jemuž jsou věnovány tyto řádky. „Samozřejmě rodina. A druhá – náš výběr je připraven ke změnám, musíme být schopni činit úpravy dle potřeb. Což je samozřejmě lepší udělat dříve než později,“ pokračoval.

Rodák z Alberty je čtyřiadvacátým koučem v historii klubu, pod záštitou nejlepší hokejové ligy světa odtrénoval už před 1200 utkání (než stěhoval zavazadla do Los Angeles, určoval taktiku hry pro Chicago Blackhawks, San Jose Sharks či Calgary Flames). Pouze dvakrát ze šestnácti odkoučovaných sezón nepostoupili jeho svěřenci do play-off, a to v letech 2015 (Los Angeles) a 2003 (Calgary).

Kings těsně prohráli souboj o vítěze Pacifické divize pro období 2015-2016, o jediný bodík je předběhli Kačeři z Anaheimu. Na Sutterovi teď je, aby slibnou formu ze základní části dokázal na mužstvo přenést i do play-off. Pravda, kalifornský celek ve vyřazovacích bojích vždy doputoval nejdále, když mezi nejlepší osmičku konference proklouzl z horších pozic. Tak co, pane Suttere, vyhrajete s týmem slavný pohár i potřetí?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.