bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ubergate? Semklo nás to dohromady, tvrdí Duchene

12. listopadu 2018, 12:00

Šimon Rogner

Dvě výhry ze čtyřech zápasů a zvýšená produktivita klíčových hráčů Ottawy. Je ještě příliš brzy na to hodnotit dopady tzv. Ubergate, jak se v některých okruzích začalo přezdívat kauze sedmi hráčů Senators, kteří byli zachyceni minulý týden na zveřejněné nahrávce při jízdě Uberem, ovšem je možné – a tvrdí to i jeden z hlavních aktérů Matt Duchene – že vypjatá situace nakonec tým semkla a posílila.

Komentáře vlastníka Eugena Melnyka o možné relokaci do jiného klubu. Nízká návštěvnost a pře manželky Erika Karlssona a snoubenky Mikea Hoffmana. Skandál okolo asistenta generálního manažera Randyho Leea. A konečně odchod obou dvou klíčových hráčů Karlssona a Hoffmana a nejistá budoucnost příští červenec možných nechráněných volných hráčů Matta Duchenea a Marka Stonea. 

Uf, fanoušci Senators toho za poslední rok prožili hodně, že?

I proto byla jejich reakce po zveřejnění nahrávky sedmi hokejistů Ottawy z říjnové jízdy v arizonském Uberu často takováto: „Jestli se tohle mělo někomu stát, tak nám.“

Tak či onak, co se stalo, stalo so a někteří lidé (nejen) v hlavním městě Kanady se (oprávněně) obávali, zda poslední z neblahých kauz neodsoudí Senators k úplnému pádu na dno celé ligy. To byla pozice, kam je mnozí před začátkem sezóny řadili.

Až tak špatný scénář se ale nakonec neodehrával. Hned ve svém prvním zápase po propuknutí Ubergate dokázala Ottawa na domácím ledě porazit vysoko 7:3 New Jersey. Další duel proti Vegas sice prohrála (3:5), ale velmi cenný skalp svého divizního rivala ukořistili svěřenci Guye Bouchera v noci ze soboty na neděli, když v Tampě zvítězili 6:4. Dnes v noci se jim opět příliš nevedlo a u sousedů v Miami nestačili 1:5.

„Jako tým nás to posílilo a vím, že mě i ostatní kluky (z Uberu) to posílilo jako lidi. Myslím, že nás to semklo dohromady, a dokázali jsme během toho hrát dobrý hokej,“ říkal během první pauzy duelu proti Lightning útočník Matt Duchene.

Právě on navázal společně s dalšími účastníky po zveřejnění kauzy také dobrými výkony. Ve čtyřech zápasech od minulého pondělí včetně zaznamenal dva góly a pět asistencí, pět bodů nasbíral rovněž obránce Thomas Chabot, tři góly a čtyři body si připsal Colin White a čtyřikrát asistoval Chris Tierney.

Co se však paradoxně nezlepšilo – a zůstalo úplně stejně špatné – je oslabení. Od pondělí inkasovali Senators v 10 oslabeních čtyřikrát a jsou v daném období se 60 % nejhorším týmem celé ligy. A pokud si dovolíte i trochu toho sarkasmu na účet Senators, můžete si pustit níže přiložené video gólu Victora Hedmana s komentářem Chrise Widemana.

„Nejlepší je, že my je při jejich průniku do pásma ani nezpomalíme. Oni do něho vjedou s neskutečnou rychlostí. Andy (Craig Anderson) si jenom pomyslí: ‚No k*rva‘.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.