bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Týmy Chicaga a Detroitu představily odvážné dresy pro Stadium Series. Co na ně říkáte?

25. listopadu 2015, 10:00

Tomáš Zatloukal

Red Wings i Blackhawks, hrdé členy Původní šestky, čekají zápasy pod otevřeným nebem. Zatímco detroitští fanoušci se mohou těšit na nostalgické oživení rivality s Coloradem Avalanche, příznivci Chicaga vyhlížejí bitvu s Minnesotou. Právě Wild jejich favorité zastavili v posledních dvou ročnících play-off, o rostoucí prestiži vzájemných soubojů tak nemůže být pochyb. Do čeho se Rudá křídla a Černí jestřábi pro Stadium Series obléknou?

Chicago sází na jednu z přezdívek svého města, tentokrát ovšem nejde o Windy City, ale o City of Big Shoulders. Na "ramenaté město" mají upozornit vysoko umístěná čísla, která se přesunula z tradiční pozice na rukávech, i kontrastní černé pole, v němž jsou zasazena. Dalšími zajímavými prvky převážně bílého trikotu jsou hvězdy kolem krku, pocházejí z chicagské vlajky.

Na historii Blackhawks pak odkazuje především sekundární logo s tomahavky, běžně používané na ramenou, našité na rukávy. Právě na takovém místě se nacházelo také v 50. letech minulého století, zkraje éry hráčů jako Bobby Hull, Stan Mikita, Pierre Pilot nebo Glenn Hall. Co jméno, to pojem, že? Klasické pruhy na rukávech pak byly zvetšeny, aby byly lépe vidět.

To se týká také čísel na zádech, přeci jen utkání pod otevřeným nebem přinášejí specifické požadavky. Detroit se jimi také řídil, rukávy rudé uniformy s výrazným bílým diagonálním pruhem zdobí skutečně obří numera. To ovšem není nejvýraznější prvek dresu, na první pohled upoutá především zmodernizované logo z roku 1926, kdy Red Wings ještě hráli pod názvem Cougars.

Klasický detroitský znak s okřídleným kolem pak dostal prostor alespoň na ramenou. Mimochodem, onen bílý pruh odkazuje nejen na klubovou historii Rudých křídel, jeho úhlopříčné umístění má evokovat estetiku spojenou s automobily, jejichž produkcí Detroit proslul a dostal díky ní přezdívku Motown. Zaujme také netradiční nápis kolem krku.

Jak se vám oba trikoty líbí?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.