bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Týmová soudržnost? Nebude náš problém, míní Frederik Andersen

28. července 2019, 8:00

Ondřej Mach

Horké léto letos zažívá generální manažer Toronta Kyle Dubas. Jeho tým si prošel několika změnami a mimo to stále není jasné, zda Mitch Marner podepíše nový kontrakt. Brankář Maple Leafs Frederik Andersen si podle všeho z mnoha nových hráčů hlavu nedělá.

„Nemyslím, že by se týmová soudržnost stala naším největším problémem,“ uvedl Andersen ve čtvrtek na charitativním pingpongovém turnaji na podporu výzkumu otřesu mozku a rakoviny, pořádaném bývalým hráčem NHL Dominicem Moorem. „Je tu spousta nových tváří, s nimiž se snažíme aklimatizovat.“

Zřejmě nejvýraznější jsou příchody obránce Tysona Barrieho a útočníka Alexe Kerfoota, kteří byli do kanadského velkoměsta vyměněni 1. července. Opačným směrem pak zamířil centr Nazem Kadri.

„Dát sbohem klukům, které jsem poznal za poslední roky bylo těžké. Je to ale součást toho, jak funguje obchod. Jako tým se snažíme jít správným směrem, dál budovat a hledat možnosti k vylepšení,“ pokračoval dánský brankář.

Andersen se na spolupráci s Barriem těší. „Skvělý obránce s dobrou přihrávkou. Když jsem ho potkával na ledě, tak vypadal jako dobrý kluk, který k nám výborně zapadne,“ pochvaloval si Andersen. Osmadvacetiletý Barrie odehrál v NHL 484 klání, v nichž zapsal 307 bodů za 75 branek a 232 asistencí.

Brankářská jednička Toronta kromě toho pomohla druhé posile z Colorada - Alexi Kerfootovi. „Byl skvělý,“ nechal se slyšet Kerfoot. „Když jsem přijel na hotel, hned jsem se s ním setkal. Odvezl mě k tréninkovému stadionu, což od něj bylo skvělé gesto. Řekl mi, jak výborné je tady hrát a jak jedineční tu jsou fanoušci.“

Čtyřiadvacetiletý útočník nezná mnoho hráčů z kádru Maple Leafs, kromě Morgana Riellyho. Zcela určitě mu tak v začátcích pomůže přítomnost kamaráda Barrieho.

„Opravdu si nemyslím, že by dostával dostatek kreditu,“ řekl na jeho adresu Kerfoot. „Jeho čísla mluví sama za sebe. V lize není mnoho obránců, kteří by měli taková čísla, ale není to jen o tom. Lidé kritizovali jeho obrannou hru, ale já jsem to viděl z první řady. Myslím, že v tomto směru jsou někdy moc tvrdí. Je to jeden z nejlepších ofenzivních obránců v soutěži.“

„Také je skvělým spoluhráčem. Určitě dobře zapadne,“ doplnil.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.