bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tvrďák Gudas byl při porodu naměkko, po zranění už zase cení tesáky!

4. srpna 2015, 19:30

Václav Jáchim

Uplynulou sezonu poznamenalo zranění kolena, Radko Gudas byl od ledna na marodce a během léčby registroval výměnu z Tampy Bay do Philadelphie. Ostrý bek posléze poctivě rehabilitoval, v pondělí šel v Kladně poprvé bruslit a poté absolvoval společný oběd trenérů národního mužstva s hokejisty NHL. "Pana Vůjtka jsem vůbec neznal. Sledoval jsem, jak trénuje, ale osobně jsme se potkali až teď," konstatuje.

Gudas setkání kvitoval. Jednak vyslechl představy trenérského štábu, jednak se po delší době viděl s jinými českými hráči. "Vždycky je lepší, když se s někým potkáte a popovídáte si. Trenér nám řekl, co po nás bude chtít." Odchovanci berounského hokeje zapadla akce do letního programu, pobyt doma se nicméně povážlivě krátí. "Užívám si Čech, ještě na chvilku. Příští neděli letím zpátky," připomíná.

V jeho případě bylo hlavní, zda se po operaci kolena už cítí fit. "Musím zaklepat, je to dobrý," líčí spokojeně. "Musel jsem se věnoval rehabce, nějakou dobu to trvalo, ale teď už se cítím v pohodě. Snažil jsem se na to nemyslet a pokračovat v přípravě." Z jeho povídání je znát maximální chuť. "Nemohu se dočkat, už jsem nějakých osm měsíců nehrál zápas!" V Philadelphii bude bránit esa soupeřů a případně i rozdávat rány, Gudas platí za jednoho z nejtvrdších bojovníků NHL. 

"Chtěl bych hrát stejný hokej jako dosud. Pro mě by to neměla být nějaká změna. Samozřejmě - systém bude asi jiný, musíme se sehrát. Nový trenér tomu dá nějaký směr." Dave Hakstol před několika dny bleskově v Čechách navštívil Jakuba Voráčka. "Za mnou se nestavil," směje se Gudas. Kouč je pro mnohé neznámou, v NHL dosud nikdy nepůsobil. "Poletím do Ameriky dřív, takže se s ním poznám během čtrnácti dní. Víc o něm zatím nevím, jen jsme si párkrát volali. Těším se na spolupráci," vzkazuje.

Ještě před půl rokem patřil Gudas do sestavy Tampy Bay, která v posledním play off dokráčela do finále. Kamarádům nicméně držel palce, dokonce přímo na Floridě. "V kádru jsem už nebyl, ale kvůli narození dcery jsem tam zůstával a hodně to prožíval. Chodil jsem na zápasy, bylo to super. Škoda, že to nedotáhli do konce. Ale bylo vidět, že Chicago bylo asi trošku na jiné úrovni," říká.

Zmíněná dcerka změnila účastníkovi olympiády v Soči život. "Přijít domů a vědět, že tam na vás někdo čeká, to je skvělý pocit," rozplývá se. Při porodu osobně asistoval a přiznává, že byl naměkko. "Dojalo mě to. Nevěděl jsem, co čekat. Ale užil jsem si to. Všechno jsme zvládli, určitě veliký zážitek! Dceru si užívám, jak jen můžu."

Synovi někdejšího skvělého obránce Lea Gudase brzy skončí letní pauza, za Atlantikem nakrojí čtvrtou sezonu v NHL. "Těším se. První zápas máme hned proti Tampě, to bude zajímavé," upozorňuje. V lize už dávno zakořenil, výměna do Philadelphie neznamená nijak výraznou novinku. A kdyby cokoli, s radou může pomoci krajan Jakub Voráček. "S Vorasem asi budeme hodně v kontaktu, uvidíme, jak bude vypadat tým. Jak rychle se sladíme."

Voráček před několika dny podepsal dlouhou luxusní smlouvu, ovšem Gudase kontrakt nepřekvapil. "Kuba si to zasloužil, celý tým táhl. Myslím, že to je jedině dobře, zlepšuje se každým rokem. Vždycky měl potenciál dostat se na tuhle úroveň, podle mě to byla jen otázka času," doplňuje závěrem.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.