bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Turrisův povedený debut: Snažil jsem se moc nepřemýšlet a jen hrát, říká

13. listopadu 2017, 17:20

David Jahoda

Hlavní postavou týden staré výměny mezi třemi týmy byl bezpochyby útočník Matt Duchene. Rozhodně by se ale nemělo zapomínat na Kylea Turrise, který právě Ducheneovi přenechal místo v sestavě Senators a sám našel nový azyl v Nashvillu. V dresu Predators zažil Turris parádní debut, svému novému týmu pomohl gólem a asistencí porazit Pittsburgh 5:4 po samostatných nájezdech.

V Turrisovi získal účastník posledního finále Stanley Cupu kvalitního druhého centra. Ve své premiéře za Predators jej trenér Peter Laviolette zasadil právě do druhého útoku a na křídla mu dal Craiga Smithe s Kevinem Fialou. 

Netrvalo to příliš dlouho a Turris poprvé jako Predátor skóroval. Osmadvacetiletý útočník využil nahrávky Miikky Salomäkiho a v 23. minutě vyrovnal na 1:1. „Salomäki mi parádně přihrál,“ pochválil svého nového spoluhráče Turris. „Je super, že se mi povedlo dát první gól tak brzy a zároveň se rychle zbavit jakýchkoliv nervů,“ ulevil si ještě minulý týden hráč Ottawy Senators.

V posledních dnech toho měl dost. I když jsou přestupy nedílnou součástí hokejového života, ať chcete nebo, ne, ze dne na den musíte měnit prostředí, na které jste byli dlouho zvyklí. V případě Turrise se jednalo o šest let. Právě takovou dobu strávil v hlavním kanadském městě.

„Snažil jsem se příliš nepřemýšlet. Chtěl jsem se soustředit na to, abych si se spoluhráči v útoku porozuměl. Prostě mít v hlavě jen hokej,“ poodkryl zámořským novinářům chvíle, které prožíval před svým úvodním duelem za Nashville.

A očividně se vyplatilo. „Cítil jsem se skvěle. Celý zápas byl fakt zábava. Publikum bylo úžasné a hlasité. V hale díky tomu byla velká energie,“ řekl Turris, který kromě gólu zaznamenal také asistenci na branku Calleho Järnkroka

„Cítil jsem se skvěle. Celý zápas byl fakt zábava. Publikum bylo úžasné a hlasité. V hale díky tomu byla velká energie.“

Peter Laviolette svou posilu nijak nešetřil. Turris odehrál proti Pittsburghu dohromady 21 minut a 38 vteřin, ze všech útočníku Preds pobyl na ledě více času jen jeho spoluhráč z formace Craig Smith, a to 22 minut a 23 vteřin. Laviolette zřejmě nemusel litoval ani jedné vteřiny z času, který Turrisovi poskytl. 

„Mnohokrát se mu povedlo dostat puk do předbrankového prostoru, a to je přesně to, co od útočníka chcete. Upřímně si myslím, že byl jedním z rozhodujících faktorů zápasu. Líbí se mi styl, jakým hraje. Bruslí jako by ho to ani nenamáhalo a celkově dokáže zrychlit hru,“ pěl ódy hlavní kouč Nashvillu na Turrise, kterého si Predators hned po výměně z Ottawy pojistili šestiletým prodloužením smlouvy s ročním platem šesti milionů dolarů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.