bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tučňák Simon: Začátek jsme trochu zaspali a teď musíme honit každý bod

24. listopadu 2018, 12:00

Redakce NHL.CZ

(Boston – od našeho zpravodaje) Pittsburgh Penguins nezažívá nejjednodušší období. Tým zvyklý hrát na špici soutěže se v úvodu sezony propadl na samé dno tabulky a do toho se musel obejít na čas bez kapitána Sidneyho Crosbyho. Vše v dresu Tučňáků zažívá také český útočník Dominik Simon, který si zároveň užívá roli stabilního člena sestavy. O zápase s Bostonem i sezoně jako celku mluvil pro nhl.cz.

Na ledě Bostonu jste odehráli vyrovnané utkání, nakonec jste prohráli v prodloužení. Co chybělo?

Chybělo, aby nám tam padlo víc gólů, protože si myslím, že jsme hráli dobře. Tlačili jsme, bylo na nás vidět, že chceme vyhrát. Bohužel se nám to nepodařilo dotáhnout do konce. V prodloužení se jim povedla hezká akce a dali o gól víc.

Po několika zápasech se do sestavy vrátil Sidney Crosby a na hře to je vidět. Pomáhá jeho přítomnost?

Strašně to pomáhá. Sidney je lídr, všichni ho následují a on ví, co má dělat, aby to klapalo. Jestli je potřeba hrát chvíli jednoduše… A ví, jak nastartovat tým. Je to kapitán, jak má být. Stoprocentně nám chyběl a myslím, že hrajeme dobře. Jen tentokrát se to nepovedlo. Musíme zůstat pozitivní a soustředit se na další zápas.

Když se podíváte zpětně, jak bod ze zápasu s Bostonem vidíte?

Je to prohra. Potřebujeme každý bod, takže to vnímám negativně. Nehráli jsme špatně a měli jsme to hecnou, abychom vyhráli. Teď už to ale nemá cenu řešit.

Dominiku, na ledě dostáváte v letošní sezoně hodně prostoru. Jak se cítíte?

Cítím se dobře, super. Snažím se hrát tak, abych dostal co nejvíce důvěry a myslím, že trenéři vidí, že umím hrát zodpovědně. Takže prostor dostávám a jsem za to hrozně vděčný, protože v takovémto týmu je to k nezaplacení.

Hodně jste vidět také v osobních soubojích. Snažíte se to do své hry zapojit úmyslně?

Ano, ale záleží na situaci. Může to týmu pomoci, kluky nastartuje, když někoho trefíte, ale zase jsou chvíle, kdy je potřeba hrát víc s pukem. Je to potřeba sledovat, ale zároveň nemůžete dělat nějaké velké změny. Je potřeba hrát svůj hokej.

V Pittsburghu už nějakou dobu jste. Dalo by se říct, že jste se už usadil a cítíte se jako doma?

Jo, letos je to úplně jiné oproti prvnímu nebo druhému roku. To jsem hrál jen pár zápasů a většinou jsem byl na farmě. Teď je to úplně něco jiného. Mám parádní bydlení a mám to tam moc rád.

Začátek sezony z týmového hlediska nebyl úplně nejlepší. Nyní se to už zvedá. V čem byl na začátku problém?

Nevím, hráli jsme někdy trochu lehkovážně. Mysleli jsme si, že to půjde samo, ale samo to samozřejmě nešlo. Měli jsme pak několik herně dobrých zápasů, které jsme stejně prohráli, takže to byla hodně slabá odměna, že jsme se na začátku úplně nesnažili. Všechny týmy do sezony naskočily rázně a ten start je hrozně důležitý, chvíli zaspíte a pak je to složité. Věděli jsme, že se musíme probrat a nyní se snažíme dohnat každý bod. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.