bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tučňáci se s Murraym v brance pokusí utéct hrobníkovi z lopaty

24. května 2016, 20:00

Michal Belšán

Tampa Bay má podruhé za sebou příležitost hrát o finále Stanleyova poháru. Loni jí to vyšlo, nicméně posléze podlehla Jestřábům z Chicaga a ze zisku slavného poháru se neradovala. Pokud by dnes v noci nad Pittsburghem vyhrála, dostane další šanci…

2:00 – Tampa Bay Lightning vs. Pittsburgh Penguins

Stav série – 3:2

Prozatím postupové zápasy Bolts v letošním play-off spojovalo jedno – výhra s čistým kontem na domácím ledě. Oba zápasy odchytal Ben Bishop, který ovšem velice pravděpodobně opět nebude připraven chytat. V brance znovu bude Andrej Vasilevskij, popáté v této sérii od začátku duelu.

Pro Tučňáky je to letos nová zkušenost. Ještě ani jednou neměli nůž na krku. „Samozřejmě to bude důležitý zápas. Jsme v těžké situaci,“ ví Jevgenij Malkin. „Na druhou stranu, když se podíváme do historie, stav 3:2 není konečný. Vyhráli jsme takhle Stanley Cup, když jsme otočili sérii z tohoto stavu. Není to jednoduché, ale je to jen jeden zápas. Věřím svému týmu. Věřím sobě. Můžeme to vrátit do Pittsburghu!“ velí ruský útočník.

Kdo bude v brance Pittsburghu, nad tím byl velký otazník. V úvahu připadaly následující dvě možnosti – Matt Murray, jenž odchytal první čtyři zápasy série, nebo Marc-Andre Fleury, který naskočil do posledního zápasu. Tehdy si Fleury po dlouhé době v brance připsal 21 zákroků při prohře 3:4 po prodloužení. Na dnešním dopoledním tréninku však odchytal větší porci Murray, tudíž mezi třemi tyčemi bude on.

„Věříme si. Máme kvalitní hráče,“ podotýká trenér Tučňáků Mike Sullivan, jehož celek je poprvé v letošním play-off jeden zápas od vyřazení. „Je to nepříjemná situace, se kterou se musíme vypořádat. Musíme se pokusit udělat taková rozhodnutí, která pro nás budou nejlepší a dají nám šanci na vítězství,“ ví kouč.

Tampu Bay v letošním play-off táhne především ruský mladík Nikita Kučerov. V prvních dvou zápasech série s Pittsburghem sice neměl bod, v následujících třech utkáních ale zaznamenal dvě branky a pět asistencí. „Když ho potřebujete, tak je připravený pomoci. Takový typ hráče on je,“ chválí svého svěřence trenér Jon Cooper.

Velké chvály se ovšem nesou i na plzeňského rodáka Andreje Šustra. „Momentálně hraje úplně skvěle! Dostává hodně prostoru, je vysoký, má vynikající přehled. Doufejme, že toho předvede ještě více,“ pochválil a zároveň vyzval svého parťáka z obrany Jason Garrison.

Šustr prozatím v 15 duelech jednou skóroval a dvakrát asistoval, v tabulce plus/mínus je na kladné sedmičce. „Těžím ze svých zkušeností z loňska. Čím více toho odehrajete, tím výhodněji na tom jste. Co pro to musíte dělat? Dávat si pozor, kdy jste na ledě, kdo hraje proti vám a hlavně držet se té své hry. Doufám, že se mi bude dařit nadále pomáhat týmu,“ řekl český zadák. „Poslední krok bývá ten nejtěžší,“ ví před šestým duelem. 

Obránce Pittsburghu Kris Letang byl v minulém utkání u všech obdržených branek a u žádné vstřelené. „Některé zápasy jsem u těch vstřelených a získám plus, i když jsem na tom neměl žádný podíl… Každopádně vím, že musím být lepší. Dnes mám šanci to napravit,“ řekl odvážně.

Pens v každém utkání svého soupeře z Floridy přestříleli. Celkem vyslali na Bishopa či Vasilevského 196 střel, Murray s Fleurym čelili 131 pokusům Lightning. „Máme převahu, střeleckou i herní. Máme více šancí, podáváme dobré výkony,“ hledá pozitiva Sullivan.

Předpokládané sestavy

Lightning: Vasilevskij (Gudlevskis) – Strålman, Hedman, Šustr, Garrison, Coburn, Carle, Koekkoek – Kučerov, Johnson, Killorn – Drouin, Namestnikov, Palát – Callahan, Filppula, Brown – Boyle, Paquette.

Penguins: Murray (Fleury) – Dumoulin, Letang, Määttä, Lovejoy, Cole, Schultz – Sheary, Crosby, Hörnqvist – Kunitz, Malkin, Rust – Hagelin, Bonino, Kessel – Kühnhackl, Cullen, Fehr.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.