bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Trouba se dočkal od Rangers lukrativního kontraktu na sedm let

20. července 2019, 6:08

Jan Vojkůvka

Chráněný volný hráč Jacob Trouba se v pátek oficiálně dohodl se svým novým zaměstnavatelem z New Yorku na smlouvě. Hvězdný obránce se Rangers upsal na celkem sedm let s průměrným výdělkem 8 milionů ročně. Celkově si při své životní smlouvě přijde na 56 milionů dolarů.

Pětadvacetiletý Trouba má za sebou nejlepší sezonu kariéry. V létě 2018 podepsal s Winnipegem přemosťovací kontrakt v hodnotě 5,5 milionů dolarů a dokázal se svému týmu odvděčit životními výkony, když v 82 zápasech dosáhl na 8 branek a 42 asistencí. Vysoce platný byl v přesilovkách, ve kterých byla jeho práce na modré čáře v mnohém klíčovou.

Nebylo divu, že se o jeho služby začali zajímat Rangers, kteří se nakonec v červnu dohodli s Jets na výměně, v jejímž rámci poslali do Kanady Neala Pionka a volbu v prvním kole draftu. A začali řešit Troubovu budoucnost v New Yorku.

Při vyjednávání měli tu výhodu, že americký obránce měl status chráněného volného hráče a nikdo ho tak nemohl Rangers vyfouknout (případnou nabídku, tzv. offer sheet, by dorovnali). Jednání se nakonec protáhlo až do 19. července, kdy konečně obě strany našly společnou řeč v podobě sedmiletého kontraktu v celkové hodnotě 56 milionů dolarů.

„Je to něco, co jsem chtěl fakt dlouho,“ radoval se Trouba po podpisu s Rangers. „Dostat dlouhodobou nabídku, a to v New Yorku. Když všechno funguje i pro život, rodinu a budoucnost, je to nejlepší možná situace.“ 

Trouba, který odehrál za Winnipeg celkem 408 zápasů, se nedokázal s Jets na nové smlouvě dohodnout a výměna se ukázala být jediným možným řešením. Navíc měl motivaci i v tom, že jeho snoubenka Kelly Tysonová se chce stát lékařkou a nastartovat svou kariéru ve Spojených státech (například právě v New Yorku). Více se nad situací Jacoba Trouby pozastavil ve svém článku Petr Adler.

Rangers si touto smlouvou napěchovali finanční rozpočet natolik, že dokonce přesáhli aktuální platový strop. Stále přitom nemají podepsané čtyři chráněné volné hráče (Bučněvič, Deangelo, Lemieux, Lettieri). Na soupisce mají aktuálně 22 hráčů (13 útočníků, 7 obránců, 2 brankáře). 

Trouba se stal se svou smlouvou pátým nejlépe placeným obráncem NHL, spolu s Johnem Carlsonem. Vyšší příjmy mají už jen Erik Karlsson (11,5 milionů), Drew Doughty (11), P.K. Subban (9) a Oliver Ekman-Larsson (8,25).

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.