bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Trojitá výměna: Duchene do Ottawy, Turris do Nashvillu. Avalanche mají talenty a volby v draftu

6. listopadu 2017, 5:49

Jan Šlapáček

To, o čem se v posledních dnech dost hlasitě mluvilo, se nyní stalo skutečností. Senators, Avalanche a Predators dokázali najít společnou řeč a dohodli se na výměně, která se rozhodně bude řadit k největším v sezóně. Spokojeny mohou být v konečném výsledku všechny tři zúčastněné strany. Kdo koho získal?

Trápení Matta Duchenea v Coloradu je u svého konce. Útočník, o jehož výměně se spekulovalo již během uplynulé sezóny, konečně opouští jeden z nejhorších celků soutěže a může čelit nové výzvě v hlavním městě Kanady. Senators za talentovaného hokejistu obětovali hodně, nicméně vydali jasný signál, že chtějí pomýšlet na ty nejvyšší cíle.

„Je to vzrušující. Jsem nadšený z příležitosti hrát v Ottawě," řekl okamžitě po výměně Duchene. „Senators mají tým, který může bojovat o Stanleyův pohár. Jsem opravdu rád, že jdu právě tam." Zároveň ale dodal, že pro něj bylo ctí, že mohl hrát právě za Colorado.

Kanadský útočník se o výměně dozvěděl během první třetiny utkání s Islanders. Duel předčasně opustil a vyrazil do kabiny balit. „Viděl jsem, jak se na střídačce baví. Nebyl to nejšťastnější možný způsob odchodu, bylo to zvláštní. Je to ale součást obchodu, bude z toho jednou dobrý příběh," doplnil.

Nashville našel centra

Kromě Ottawy a Colorada se do výměny vložil i Nashville, který se dost možná stal vítězem této trojité dohody. Predators obětovali Samuela Girarda, Vladislava Kameneva a volbu ve druhém kole letošního draftu za to, aby získali to, co jim chybělo. Do města country hudby z Ottawy přijde centr Kyle Turris, který týmu může hodně nabídnout.

Myslí si to i generální manažer David Poile, který okamžitě po výměně uzavřel s útočníkem dlouholetý kontrakt. Turris s Predators prodloužil o šest let, během kterých si přijde na slušných šestatřicet milionů dolarů.

„Kyle je jedním z nejlepších obousměrných centrů v lize. Měl by být skvělým přírustkem do šatny. Očekáváme, že výrazně posílí naší sestavu a poskytne nám více možností. Je to totiž někdo, kdo nám může pomoci ve všech herních situacích," řekl ve svém prohlášení generální manažer Predators.

Colorado získalo vidinu lepších zítřků

Nejvíce toho během této výměny získalo pochopitelně Colorado, které se zbavilo hvězdného hráče. Fanoušky Avalanche může navíc těšit fakt, že jejich celek obdržel za hráče, který již nechtěl v klubu působit, značnou porci naděje do následujících let.

Novými členy Avalanche se stali Andrew Hammond, Samuel Girardi, Vladislav Kamenev a Shane Bowers. S těmito hráči zamířily do Denveru i volby v draftu (1. kolo 2018 (OTT), 2. kolo 2019 (NSH) a 3. kolo 2019 (OTT)). Tudíž v konečných počtech získalo Colorado za Duchenea minimálně sedm hráčů, pokud nebude s draftovými pozice nadále obchodovat.

„Trvalo to delší dobu, ale nakonec se očekávaná výměna uskutečnila. Chtěli jsme se ujistit, že máme správné řešení," řekl Sakic, který zároveň poznamenal, že si na své přišly všechny tři celky a všichni musí být v konečném součtování spokojeni.

„Cítíme, že nám výměna dává solidní vyhlídky do budoucna. Máme talentované hráče a ještě výběry v draftu. Budeme nadále pokračovat v budování krátkodobé a dlouhodobé budoucnosti týmu," prozradil ve svém prohlášení Sakic.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.