bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Trocheck vyměněn za čtyři hráče do Caroliny! Marleau opouští San Jose

24. února 2020, 17:41

Matěj Hodoval

Uzávěrka přestupů je v plném proudu a výměnám se nevyhýbají ani velká jména. Vincent Trocheck mění Floridu za Carolinu, naopak Panthers získali na oplátku čtyři hráče, včetně Erika Hauly. Očekávaný trejd hlásí i San Jose, legenda Žraloků Patrick Marleau odchází do Pittsburghu.

Jednu velkou výměnu si na „deadline day“ schovali zástupuci Caroliny a Floridy. Trejd zahrnuje hned pět hráčů.

Dres Hurricanes navlékne Vincent Trocheck. Americký útočník poprvé ve své kariéře opouští Panthers, kteří ho v roce 2011 do nejslavnější hokejové soutěže světa draftovali. Trocheck strávil na Floridě necelých sedm sezon.

V té aktuální už pokořil hranici třiceti kanadských bodů, což se mu povedlo již popáté v řadě. V tuto chvíli má na kontě deset branek a šestadvacet asistencí za pětapadesát zápasů.

Přivést šestadvacetiletého centra přišlo Carolinu na čtyři hráče. Organizace Hurricanes obětovala útočníky Erika Haulu, Lucase Wallmarka, mladičkého Eetu Luostarinena a zadáka Chase Priskieho.

Erik Haula je jméno fanouškům National Hockey League nejspíše nejznámější. Osmadvacetiletý Fin se osvědčil jak ve svém působení ve Vegas, kde nahlédl i do finále o Stanleyův pohár, tak v Carolině, kde má na svém kontě za jednačtyřicet zápasů dvaadvacet bodů. Rodák z Pori však poslední sezony trpí na častá zranění.

Wallmark předvádí druhým rokem velmi solidní výkony, v posledních dvou letech se pokaždé dostal nad hranici dvaceti bodů, přičemž letos útočí na svůj osobní rekord.

Priskie s Luostarinenem jsou oba mladí hráči. První jmenovaný na debut v NHL čeká, finský forvard pak v nejslavnější lize odehrál osm zápasů.

Očekávanou výměnu hlásí v Kalifornii. Ikona Sharks a nestárnoucí veterán Patrick Marleau nedohraje sezonu doma, svou možná poslední šanci na zisk nejcennější trofeje dostane v Pittsburghu.

Čtyřicetiletý Marleau se vrátil do San Jose na začátku letošního ročníku, kdy podepsal jednoletý kontrakt v hodnotě 700 tisíc dolarů.

Velezkušený Kanaďan posbíral u trápících se Žraloků za osmapadesát zápasů deset gólů a stejný počet asistencí. Nyní přichází do celku, který jej v roce 2016 připravil o prsten pro vítěze Stanley Cupu. Tehdy totiž právě v tyrkysovém dresu podlehl ve finále Penguins.

Aby toho nebylo málo, do San Jose se vrátí již tuto neděli, to už ale v barvách Tučňáků.

San Jose obdrželo za Marleaua volbu ve třetím kole draftu. Pakliže Pens vybojují Stanleyovu trofej, budou Žraloci vybírat již v kole druhém.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.