bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Triple Gold Club má nového člena. K Jágrovi a spol. přibyl Jay Bouwmeester

15. června 2019, 18:13

Matěj Hodoval

Takový úspěch nezažívají hokejisté každý den. Díky vítězství ve finále Stanley Cupu se kanadský zadák Jay Bouwmeester stal již devětadvacátým hráčem a celkově třicátým členem Triple Gold Clubu.

Do této luxusní společností se zařadí ti, kteří dokáží vybojovat zlatou medaili z olympijských her, mistrovství světa a zároveň mají doma prsten pro vítěze Stanleyova poháru. 

Po sedmém finálovém klání mezi Bostonem a St. Louis přibyl do Triple Gold Clubu nový člen, ve svých pětatřiceti letech se poprvé v kariéře radoval ze stříbrné trofeje Jay Bouwmeester.

Velezkušený pilíř defenzívy Bluesmanů čekal na triumf v National Hockey League šestnáct sezon, během kterých odehrál celkem 1184 zápasů, nasbíral sedmaosmdesát gólů a připsal si 328 asistencí. V play-off pak uspěl až ve svém pětasedmdesátém utkání.

Již před tím přidal do své sbírky dvě zlaté medaile z šampionátů v roce 2003 a 2004. Cenný olympijský kov získal na ZOH 2014, které se konaly v Soči.

Bouwmeester se zařadil mezi další legendární jména a povedlo se mu to, na co nedosáhl například ani Wayne Gretzky či další fenomenální hráči. Rodák z Edmontonu je celkově jedenáctým kanadským hokejistou, který se do výběru zařadil.

„Je to skvělé, prostě důvod, proč hokej hrajeme. Všichni mluví o tom, jak těžké to je a jak náročné je se sem dostat. Potřebujete mnoho věcí ve váš prospěch, aby všichni v týmu hráli dobře. Všichni jsme moc šťastní,“ řekl po vyhraném finále Bouwmeester.

Z českých jmen mají své čestné místo v Triple Gold Clubu pouze dva muži – Jiří Šlégr a Jaromír Jágr. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.