bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Třináct let v kuse. Pittsburgh nebude v play off chybět ani letos

5. dubna 2019, 15:00

Ondřej Mach

Čtvrtečním vítězstvím nad Detroitem si Penguins, dvojnásobní vítězové Stanley Cupu z posledních tří let, zajistili účast ve vyřazovacích bojích i v letošní sezoně. Celek z Pensylvánie si o pohár zahraje potřinácté v řadě, což je nejdelší aktivní série v NHL.

Penguins si přitom mohli play off zajistit už v předchozím duelu proti Red Wings. Na jejich ledě je však "zastavil" skvělý Jimmy Howard (38 zákroků), po dvou gólech vstřelili Tyler Bertuzzi a Anthony Mantha.

Úterní porážku 1:4 se Pens podařilo oplatit stejným poměrem ve čtvrtek. Dvě branky a jednu asistenci si připsal Phil Kessel, Sidney Crosby naopak jednou skóroval a dvakrát asistoval. Matt Murray pomohl k výhře 33 zásahy. Jeho protějšek v brance Howard opět zářil, ani jeho 44 zákroků Detroitu ale na body tentokrát nestačilo.

„Není to lehké,“ řekl po zápase kapitán Penguins. „Sami vidíte, že jsme bojovali až do předposledního utkání. V průběhu sezony se stalo hodně věcí. Je to těžké. Liga je vyrovnaná a postup si musíte zasloužit. Takže je to dobrý pocit, ale zbývá nám ještě jeden zápas a my to musíme využít, získat body a připravit se.“

Crosby zřejmě narážel na bídný start sezony. Vždyť jeho tým se v jednu chvíli ocital na samém dně Východní konference.

Nelze opomenout ani brankářskou krizi, kdy za jedničku Murrayho musel zaskočit Casey DeSmith. A v neposlední řadě zdravotní problémy Justina Schultze, Krise Letanga, Olliho Määtty nebo Jevgenije Malkina.

„V tenhle tým věřím,“ řekl trenér Mike Sullivan. „Když hrajeme správným způsobem, tak se můžeme měřit s jakýmkoliv mužstvem v lize. V sestavě máme rozdílové hráče. Věřím, že tenhle tým může dosáhnout skvělých věcí.“

V ostrém zápase se ve čtvrtek po nějaké době objevili i navrátilci po zranění - Jevgenij Malkin a Kris Letang. Malkin v duelu zapsal asistenci, svému týmu předtím chyběl osm utkání kvůli zranění v horní polovině těla. Letang na ledě strávil téměř 26 minut, pro klíčového obránce to byl teprve čtvrtý zápas od 23. února.

„Jejich vliv je obrovský,“ ví Sullivan. „Oba jsou prostě dominantní hráči. Jednoduše mění dynamiku celého týmu.“

Pittsburgh v sobotu čeká poslední utkání základní části, výhra nad Rangers by jim jako soupeře pro první kolo vyřazovací fáze určila New York Islanders. Když Pens nezvítězí a Carolina ano, tak klesnou na čtvrté místo Metropolitní divize a v prvním kole vyzvou Washington Capitals.

„Myslím, že máme dobrý tým,“ řekl Phil Kessel. „Uvidíme, s kým budeme hrát. Dáme tomu všechno.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.