bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Třicetigólový Ovečkin přepsal historii a zařadil se po bok Gretzkyho a Gartnera

26. března 2017, 15:00

Martin Zíta

O Alexi Ovečkinovi se v letošní sezoně nemluví jako o kandidátovi na trofej pro nejlepšího střelce, ovšem to neznamená, že by ruský kanonýr příliš zpomalil. V noci na neděleli se Ovečkin radoval ze 30. trefy v sezoně, což se mu povedlo už podvanácté za sebou.

Není moc hráčům, který se povedlo to, co Alexi Ovečkinovi v noci na neděli. Jsou dva, přesněji řečeno. Ruský kanonýr se proti Arizoně dočkal svého třicátého gólu v sezoně, přičemž tuto hranici překonal během dvanácti let v NHL dvanáctkrát.

Vsítit alespoň třicet gólů v každé z prvních dvanácti sezon v lize se před Ovečkinem povedlo pouze jinému bývalému útočníkovi Washingtonu Mikeu Gartnerovi a pak Wayneu Gretzkymu, komu jinému ostatně.

Ovečkin je pak také jediný hráč, který třicet gólů sype z rukávu s železnou pravidelností od velké výluky, která kompletně pohltila sezonu 2004/05.

Před Ovečkinem ale v tomto ohledu ještě stojí pořádná výzva. Gretzky si třicetigólové minimum držel po třináct sezon a Gartner dokonce patnáct.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.