bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tři zápasy před půlnocí! Hlavním tahákem derby mezi Kings a Sharks

15. ledna 2018, 18:44

Jakub Prchal

NHL má na programu čtyři zápasy a tři z nich se odehrají pro českého fanouška v ideálním čase. Od devatenácti hodin se můžeme těšit na duel mezi Bostonem a Dallasem. V devět, respektive o hodinu později, pak do akce vyjedou tři celky z Pacifické divize. Hlavním tahákem je jednoznačně kalifornské derby mezi Kings a Sharks.

19:00 Boston Bruins – Dallas Stars

Boston se v současné době veze na opravdu dobré vlně. Zdobí jej velmi dobrá obranná práce podpořená produktivním útokem. I díky tomu bodovali Bruins již dvanáct zápasů v řadě s celkovou bilancí pouze tří proher. Porazit dokázali například Winnipeg, Columbus a naposledy Montreal.

Pokud je potřeba vyzdvihnout nějaké hráče, tak především dvojici Patrice Bergeron a Brad Marchand. První jmenovaný od začátku měsíce nasbíral osm bodů ve čtyřech zápasech, druhý pak ještě o jeden kanadský bod více.

Ani Dallas však není pozadu a prožívá výsledkově pozitivní období, jelikož z předchozích deseti utkání bodoval hned v sedmi. U Stars platí, že pokud se zaměří na dobrou obranu a soupeř je nepřestřílí, vždy berou alespoň jeden bod do tabulky, což se při momentálně vyrovnané Centrální divizi hodí. Aktuálně se drží na druhé divoké kartě, v případě dnešní výhry však mohou stáhnout náskok Blues na pouhé dva body.

21:00 Colorado Avalanche – Anaheim Ducks

Avalanche jsou od té loňské velmi nepodařené sezóny k nerozpoznání. Vždyť i přes zranění brankářské jedničky Varlamova srdnatě bojují o vyřazovací část a na divokou kartu jim chybí jen jedna výhra. Dnes navíc půjde o důležité body vzhledem ke zmiňované wild card, jelikož Anaheim je na tom v tabulce Západní konference úplně stejně. Oba celky v dosavadním průběhu sezóny uhráli čtyřicet devět bodů.

Avs spoléhají především na hru při rovnovážném počtu hráčů na ledě, silnou zbraní jsou letos také přesilovky – více než každá pátá početní výhoda totiž končí brankou. Na druhou stranu, pokud se sami dostanou do oslabení, ve většině případů odcházejí spokojenější, jelikož se mohou spolehnout na silné oslabení. V této statistice se řadí mezi tři nejlepší celky v celé NHL!

Ducks neprožívali dobrý start sezóny, postupně se ale uzdravují klíčoví hráči a tým začíná opět šlapat. Po návratu z farmy hraje velmi dobře český útočník Ondřej Kaše, jenž se dvěma body podílel na důležité výhře proti Los Angeles v noci ze soboty na neděli.

22:00 Los Angeles Kings – San Jose Sharks

Los Angeles bylo před sezónou tipováno spíše na tým, který bude bojovat o divokou kartu, celek samotný se ale prognózám vzepřel a opět dokazuje, že poctivý výkon všech členů sestavy může zaručit úspěch.

V současnosti se Kings nacházejí na druhém místě Pacifické divize, v případě prohry v derby si ale celou situaci zkomplikují. Pokud by však vyhráli, jejich náskok by činil pět bodů právě na Sharks, kteří ale mají odehráno o dva zápasy méně. Od ještě lepšího umístění dělí Los Angeles poměrně špatná produktivita na domácím ledě, což je zároveň důvodem jejich třízápasové série proher.

San Jose hraje efektivní defenzivní hokej, přestože od této strategie zejména v lednu mírně družina Petera DeBoera upustila. V posledních šesti zápasech totiž Sharks obdrželi hned dvacet pět branek, což je na ještě v prosinci nejlépe bránící tým ligy příliš. Co se týče pozice v tabulce, San Jose se sice nachází mimo postupové příčky, má však odehráno výrazně méně utkání než jejich rivalové. Poslední vzájemný souboj mezi Kings a Sharks vyšel lépe pro Krále.

01:30 Montreal Canadiens – New York Islanders

Montrealu se letošní sezóna nedaří, což podtrhuje i aktuální forma. V posledních osmi zápasech se radovali pouze dvakrát. Zajímavostí je, že se kanadskému celku nedaří především zápasy s papírově slabšími soupeři. S těmi předními, jako je Tampa či New Jersey, dokázali bodovat.

Islanders nedávno přerušili pětizápasovou sérii porážek, když se dokázali prosadit proti nejbližším rivalům – Rangers a Devils. Přesto je znát, že s týmem zamávala ztráta Joshe Baileyho, jenž v první formaci skvěle zapadnul po boku Johna Tavarese. Naštěstí pro Islanders by jeho zranění nemělo být dlouhodobějšího charakteru.

Bailey však není jediným letos ve skvělé formě hrajícím hráčem. V elitní dvacítce ligového bodování se kromě jeho a Tavarese nachází také Matt Barzal s čtyřiceti čtyřmi kanadskými body.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.