bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tři hvězdy: Car Saša pálil ostrými, Elvis brnkal střelcům na nervy

21. ledna 2020, 10:00

Jan Vojkůvka

Uplynulý týden v NHL zná své největší hvězdy. První hvězdou se stal kanonýr Washingtonu Alexandr Ovečkin, za ním následují brankář Columbusu Elvis Merzlikins a Jonathan Toews z Chicaga.

Hlavní hvězdou týdne byl zvolen Rus Alexandr Ovečkin, který se rozstřílel v plné parádě a ve velkém stylu se vrátil do honby za Maurice Richard Trophy. Stal se totiž nejlepším střelcem uplynulého týdne, když ve třech zápasech nasázel hned osm branek.

V honbě za cenou pro nejlepšího střelce ligy se posunul na děléné druhé místo k Austonu Matthewsovi s 34 trefami do černého. Spolu ztrácí tři branky na současného lídra v této statistice - Davida Pastrňáka.

Čtyřiatřicetiletý Ovečkin nastřílel dva hattricky za sebou proti Devils a Islanders, čímž navázal na dva góly ze souboje s Carolinou, a v historické tabulce střelců překonal dvě legendy NHL - Teemu Selanneho a Maria Lemieuxe. Navíc dorovnal s 692 brankami devátého v pořadí Stevea Yzermana.

Druhou hvězdou týdne byl zvolen brankář Columbusu Elvis Merzlikins a nutno říct, že klidně mohl usilovat i o post největší hvězdy posledních sedmi dní.

Po zranění Korpisala se Merzlikins, do té doby bez výhry v NHL, stal vynucenou jedničkou. Své role se zhostil nebývale dobře, jeho výkony každým zápasem rostly, Columbus díky němu stoupal tabulkou Východní konference... a vše vygradovalo minulý týden. 

Merzlikins ve třech odchytaných zápasech jen dvě branky proti Carolině. V zápasech s Bostonem a New Jersey vychytal nuly a střelce soupeřů zcela eliminoval. Celkem si připsal na konto 107 zákroků ze 109 střel, průměr 0,67 branek na zápas a úspěšnost zákroků 98,2%. 

Třetí hvězdou týdne byl zvolen Jonathan Toews, nejproduktivnější hráč uplynulých sedmi dní. Hvězda Chicaga dopomohla Blackhawks k vítězství ve všech čtyřech odehraných zápasech hned devíti body za tři branky a šest asistencí. 

Vše započal svým 15. gólem v prodloužení a ziskem tří bodů proti Ottawě, následně jednou asistoval u výhry nad Montrealem a v souboji s Torontem se blýskl hned čtyřmi body za dvě branky a stejný počet přihrávek. Celý týden uzavřel asistencí u vítězství nad Winnipegem. 

Právě ve Winnipegu, kde se narodil, získal svůj 799. bod v NHL a přiblížil se k metě 800 bodů v dresu Chicaga, což se doposud povedlo jen pěti hráčům (mimo jiné Patricku Kaneovi, jenž ve Winnipegu oslavil svůj tisící bod v zámořské lize a zároveň dresu Blackhawks).

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.