bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Třetí třetina rozhodla. Penguins ovládli i druhé domácí utkání

1. června 2017, 6:59

Jan Šlapáček

Druhá finálová bitva přinesla opravdu tvrdý boj o každý kousek ledu a o vítězi utkání se rozhodlo až na začátku třetího dějství. Predators do něj vstoupili nekoncentrovaně, což obhájci Stanleyova poháru potrestali hned třemi góly a přetáhli duel na svoji stranu. Penguins se v sérii ujali vedení 2:0.

Pittsburgh Penguins - Nashville Predators

4:1 (1:1, 0:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 17. Guentzel (Sheary, Kunitz), 41. Guentzel (Rust, Hainsey), 44. Wilson (Kessel, Cullen), 44. Malkin (Kunitz, Cole) – 13. Åberg (Arvidsson, Fisher).

Utkání tentokrát začalo lépe pro Nashville, který se ujal ve třinácté minutě po krásné individuální akci Åberga vedení. Guentzel, hvězda letošního play-off, dokázal ještě před první sirénou srovnat.

Ve druhé třetině byli aktivnější hokejisté Predators, jenomže Murray v brance Penguins byl pozorný a žádná ze čtrnácti střel za jeho zády neskončila. Svých sedm úspěšných zákroků předvedl ve druhé periodě i Rinne.

O osudu celého utkání se rozhodlo na začátku třetího dějství. Hned deset sekund po vhazování udeřil mladíček Guentzel a svým druhým gólem v zápase poslal Penguins do vedení. To ale nebylo ze strany obhájců vše. Během čtyřiačtyřicáté minuty se přesně trefili i Wilson s Malkinem a Pittsburgh rázem vedl o tři branky. Zkušený tým si zápas nezkomplikoval a v poklidu si došel pro druhé vítězství v sérii.

Stav série: 2:0.

M. Murray (PIT) – odchytal 59:29 minut, 37 zákroků, úspěšnost 97,4 %
P. Rinne (NSH) – odchytal 43:28 minut, 21 zákroků, úspěšnost 84,0 %
J. Saros (NSH) – odchytal 16:32 minut, 2 zákroky, úspěšnost 100,0 %

1. hvězda: Jake Guentzel (PIT)
2. hvězda: Matt Murray (PIT)
3. hvězda: Jevgenij Malkin (PIT)

Další program finále Stanley Cupu

Neděle 4. června – 3. zápas:
02:00 Nashville Predators – Pittsburgh Penguins

Úterý 6. června – 4. zápas:
02:00 Nashville Predators – Pittsburgh Penguins

Pátek 9. června – případný 5. zápas:
02:00 Pittsburgh Penguins – Nashville Predators

Pondělí 12. června – případný 6. zápas:
02:00 Nashville Predators – Pittsburgh Penguins

Čtvrtek 15. června – případný 7. zápas:
02:00 Pittsburgh Penguins – Nashville Predators

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.