bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Trénuje se Spartou, ale chce zůstat v NHL. Neuvirtha vyzkouší Toronto

22. července 2019, 17:00

Adam Bagar

Brankář Michal Neuvirth sice trénuje se Spartou, ale chce pokračovat v NHL! Zabojuje o místo v Torontu, kde se jako nechráněný volný hráč dohodl na zkušebním kontraktu.

„Chci zpátky do NHL. Jednal jsem tam s pár týmy a nakonec jsme se dohodli s Torontem na try out,“ hlásí jednatřicetiletý brankář, kterému vypršela dvouletá smlouva s Philadelphií na pět milionů dolarů a aktuálně má status volného hráče.

Zabojovat o místo u Maple Leafs je pro něj výzva. „Když mi zavolali, tak jsem pustil z hlavy všechny ostatní týmy. Toronto je pro mě velká čest. Jako Sparta tady v Čechách, takový Real Madrid v hokeji. Jsem nadšený,“ září Michal Neuvirth.

Teď jsem byl dole a chtěl bych se dostat zpátky nahoru

Jenom malé procento hráčů na zkoušce v NHL uspěje, ale zkušený gólman si věří. „Poperu se o to a věřím, že místo v týmu udělám. Kdybych si nevěřil, tak tam nejdu,“ líčí Neuvirth, který v uplynulé sezoně zapsal za Flyers pouze sedm startů.

Na vině jsou zdravotní potíže. „Měl jsem víceméně rok na to, abych se dal do kupy po operaci s kyčlemi. Jednou jste nahoře, jednou dole. Teď jsem byl dole a chtěl bych se dostat zpátky nahoru. Mám natrénováno a cítím se dobře,“ pokračuje.

O Neuvirtha byl mezi kluby zájem. „Byl jsem až překvapený, s kolika týmy jsem mluvil. Měl jsem i nabídku jednocestné smlouvy za minimum peněz, ale tu jsem odmítl,“ odkrývá muž, jenž poletí zabojovat o místo u Maple Leafs během září.

„Toronto mi ze všech dávalo nejvíc smysl. Je tam výborný první gólman, u nějž chtějí, aby šel se zápasy dolů, a jako dvojku nemají nějakou stálici. Takže je to otevřené,“ uzavírá někdejší gólman Washingtonu, Buffala a New York Islanders.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.