bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Trápení smolaře Šmída pokračuje, zkušený zadák vynechá celou sezónu

24. září 2016, 9:00

Vojtěch Balon

V minulém ročníku stihl odehrát pouhých 22 zápasů NHL, v tom nadcházejícím nepřidá do své sbírky 583 startů v nejlepší lize světa ani jeden. Řeč je o Ladislavu Šmídovi, jehož nadále trápí potíže s krkem, které frýdlantskému rodákovi nedovolují návrat na led.

Tak dlouhá pauza od hokeje každého hráče poznamená, i Ladislava Šmída se zámořští novináři zeptali, jestli už přemýšlel o konci kariéry. Dočkali se negativní odpovědi, třicetiletý zadák to ale bude mít s návratem mezi elitu hodně těžké.

„Rád bych nějakým způsobem pomohl týmu, ale zdraví člověk neporučí. S hokejem nekončím, ale tenhle rok si budu muset dát pauzu. Je to těžké, celé léto jsme se s lékaři rozhodovali,“ přiznal Šmíd. „Slyšel jsem spoustu různých názorů, tak jsme se nakonec rozhodli společně,“ dodal.

Vedení Flames ještě přemýšlí nad tím, zdali umístit českého beka na listinu dlouhodobě zraněných hráčů, aby se jim tak uvolnil další prostor pod platovým stropem. Je však jisté, že Ladislav Šmíd zcela mimo dění nezůstane. Byly mu nabídnuty možnosti pracovat v klubovém skautingu, trénování a dokonce i ve vedení klubu.

„Bavili jsme se o tom,“ přiznal Šmíd. „Jsem rád, že mi chtějí v klubu pomoct a najít mi nějakou roli. Uvidíme, jak to nakonec dopadne, sám teď nevím.“

Krajan bývalého beka Edmontonu Oilers Jakub Nakládal zůstává nadále bez smlouvy, Šmídova smůla by mu však teoreticky mohla otevřít cestu k novému kontraktu. Sám hráč se v Torontu (kde reprezentoval naši vlast na Světovém poháru) nechal slyšet, že má něco rozjednané, konkrétní ale nebyl.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.