bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Trápení bývalé šestky draftu. Devils poslali mladíka Zachu na farmu

3. listopadu 2018, 13:20

Jan Vojkůvka

Český hokejový útočník Pavel Zacha neprožívá dobrou sezonu. V prvních deseti zápasech nového ročníku vyšel bodově naprázdno, zapsal celkem dva minusové body za účast na ledě a vyslal jen 10 střel na branku. New Jersey Devils se nyní pokusí šestku draftu 2015 probudit na farmě v Binghamtonu.

Jednadvacetiletý Zacha měl před sezonou zápolit o post druhého centra týmu. K tomu ho předurčovaly už výkony v předchozích letech, které odehrál v prvním týmu. Postupem času se ale propadl až do čtvrté lajny a v pátek přišla ledová sprcha.

Zacha, který dostával v průměru 15 minut na zápas a jeho čas na ledě se pohyboval mezi 11 až 18 minutami, nedokázal v prvních deseti duelech zaznamenat ani jeden kanadský bod. Navázal tím na výkony z přípravy, ve které rovněž ve třech střetnutích nebodoval. 

Začátek sezony mu přitom vyšel dobře. Ač nebodoval, byl silný na puku a odváděl svou práci znamenitě. Za to sklidil chválu i trenéra Johna Hynese, jenž ho 12. října označil za jednoho z klíčových hráčů, kteří se podíleli na vysoké výhře 6:0 nad Washingtonem.

Od té doby ale šly i jeho výkony ve hře poněkud dolů. Devils se tak museli rozhodnout, jak svého mladého hokejistu dostat konečně do formy. Pomoci by měla farma v Binghamtonu. V dresu druhého týmu Devils se Zacha představí poprvé.

Zkušenosti z AHL český útočník má ze sezony 2015/16, kdy za Albany Devils odehrál 3 zápasy s bilancí 1+2. Předtím nastupoval v juniorské OHL a poté rovnou naskočil do NHL. V nejslavnější hokejové lize světa odehrál prozatím 150 zápasů, v nichž zapsal 16 branek a 35 asistencí. 

Zacha hraje letos i o novou smlouvu. Na konci sezony se stane chráněným volným hráčem, když skončí jeho tříletý kontrakt, který s New Jersey uzavřel na 2,775 milionů dolarů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.