bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Toronto získalo gólmana! Leafs měnili s Kings, stěhují se tři hráči

6. února 2020, 13:13

Matěj Hodoval

Už delší dobu se spekulovalo o tom, že vedení Maple Leafs přivede gólmana. Nyní tak kanadská organizace učinila, v rámci trejdu s Los Angeles získaly Javorové listy Jacka Campbella. Do Toronta rovněž míří dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru Kyle Clifford.

Toronto bylo nuceno přivést posilu do brankoviště. Gólmanská jednička Frederik Andersen je v tuto chvíli mimo hru se zraněným krkem a vedení Leafs by se muselo spolehnout na brankářskou dvojici Michael Hutchinson – Kasimir Kaskisuo, přičemž ani jeden z nich se jako náhradník za dánského kolegu neosvědčil.

Hutchinson má po poslední porážce 3:5 na ledě New York Rangers bilanci 4-9-1 a úspěšnost zákroků 88,6 %.

Maple Leafs tak přivedli Jacka Campbella z Los Angeles. Společně s americkým gólmanem se do Ontaria stěhuje rovněž útočník Kyle Clifford, opačným směrem putuje forvard Trevis Moore, volba ve třetím kole draftu 2020 a podmíněná volba ve třetím kole draftu 2021.

Jack Campbell podával u trápících se Kings velmi solidní výkony. V uplynulé sezoně odchytal jednatřicet zápasů, po nichž se jeho úspěšnost zákroků rovnala 92,8 %. Letos zatím posbíral dvacet startů, v nichž se dostal na 90% úspěšnost a průměr 2,85 gólu na zápas.

Los Angeles povolalo na Campbellovo místo povolalo nadějného Calvina Petersena z farmy v Ontariu.

Kanadský celek získal také zkušeného bojovníka Kylea Clifforda. Urostlý forvard slavil v dresu Kings hned dvě vítězství Stanley Cupu. LA bude nadále platit 50 % (800 tisíc dolarů) z Kanaďanova cap hitu. V dosavadním průběhu tohoto ročníku nasbíral Clifford 6 gólů a 8 asistencí ve třiapadesáti duelech. Po sezoně se stane nechráněným volným hráčem.

Do rodné Kalifornie se pak vrací mladý Trevor Moore. Čtyřiadvacetiletý útočník se tuto sezonu usadil v prvním týmu Javorových listů a v AHL odehrál pouze dvě utkání, v nichž navíc posbíral dva kanadské body. Na té nejlepší úrovni naskočil do šestadvaceti duelů, ve kterých třikrát skóroval a dvakrát se na gólu podílel asistencí.

Co se draftových výběrů týče, Kings obdrželi volbu ve třetím kole draftu 2020, která byla původně Columbusu. Dále má Los Angeles podmíněnou volbu ve třetím kole draftu 2021, ze které se stane výběr ve druhém kole, pokud Leafs podepíší po sezoně Clifforda, nebo v případě, že se Toronto dostane do play-off a zároveň zapíše Jack Campbell šest výher v základní části.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.