bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Toronto ulovilo Zajceva. Mluví plynně anglicky, hlásí spokojený Lamoriello

3. května 2016, 16:00

Tomáš Zatloukal

Sedm let zkušeností z KHL, bohatá praxe z reprezentace a pověst defenzivního příslibu Sborné. To jest ve zkratce Nikita Zajcev, ještě donedávna hráč moskevského CSKA, poraženého finalisty z boje o Gagarinův pohár. Čtyřiadvacetiletý bek se čerstvě dohodl na ročním kontraktu s Torontem a Maple Leafs si od něj slibují nemálo. "Mohl by u nás hrát v prvním, či druhém obranném páru," tvrdí Lou Lamoriello, generální manažer Javorových listů.

Zajcev kývl na nováčkovskou, tedy dvoucestnou smlouvu, která mu slibuje až 1,775 milionu dolarů. Již inkasoval podpisový bonus ve výši 92 tisíc dolarů, dalších 832 500 dolarů tvoří základní plat a 850 tisíc dolarů představují vypsané výkonnostní bonusy. Tolik řeč peněz. Moskevský rodák doplní obranný val, kterému vládnou dva perspektivní borci: Jake Gardiner a hlavně Morgan Rielly. Ten se nedávno dočkal nového, šestiletého paktu.

Zajcev patří k tomu nejlepšímu, co KHL v posledních dvou sezónách nabídla. Dvakrát si zahrál v Utkání hvězd, loni se vešel do prvního All-Star Teamu. Pro CSKA byl i letos nepostradatelný, zářil hlavně ve vyřazovacích bojích. Cestu za stříbrnými medailemi olemoval 13 body, žádný jiný bek nebyl v play-off produktivnější. Zdobí jej výborné bruslení a skvělá hra s kotoučem, navíc má velmi solidní ránu.  

Zajcevova čísla ze základní části: 46 zápasů, 8 gólů, 18 asistencí, +21, 20 trestných minut 

"Má ohromné zkušenosti z KHL. Mluví plynně anglicky, je přizpůsobivý a působí velmi dospěle," vypočítává jeho přednosti Lamoriello. "Ve svém týmu byl nejlepším obráncem, loni pomohl k zisku titulu, letos zase k postupu do finále. Opakovaně se představil na mistrovství světa," pokračoval v poněkud nepřesném popisu Zajceva. V čem se "Lou" mýlí? Zajcev se na MS podíval zatím jen jednou a Gagarinův pohár mu ve sbírce chybí.

"Jsme nadšení, že ho máme. Hraje s pravým držením hole, takoví střelci jsou dnes luxusem. Cítíme to tak, že máme velké štěstí, že si Nikita zvolil právě Toronto. Náš tým skautů, včetně Jima Paliafita, udělal v posledních letech spoustu skvělé práce na tom, abychom se s ním dohodli," dodal Lamoriello. O tom, že Zajcev nejspíše zamíří právě k Maple Leafs, se vědělo od ledna, nicméně se dlouho čekalo na podpis smlouvy.

Teď je s uzavřením kontraktu na řadě jeho ex-spoluhráč. Kdo? No přece Alex Radulov. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.