bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Toronto si zahraje s oslabenou Minnesotou, Montreal vyzve Tampu

15. října 2019, 19:18

Jan Vojkůvka

Program NHL nabídne v noci z úterý na středu celkem sedm zápasů. Jedním z nich bude snaha Minnesoty uspět na ledě silného Toronta, v čemž jí ovšem nepomůže Mats Zuccarello. Winnipeg se střetne s tuhou obranou Arizony, Tampa vyzve nevyzpytatelný Montreal a dění na hokejových kluzištích nabídne i zajímavé střetnutí mezi Vegas a Nashvillem.

01:00 Toronto Maple Leafs - Minnesota Wild

Toronto přivítá na svém ledě Minnesotu, jež bude oslabena o Matse Zuccarella. Toho trápí od konce minulého týdne zranění v dolní polovině těla a nevyrazil s týmem na trip, který Wild započali v Ottawě. Právě proti Senators se Minnesotě přitom podařilo přerušit svou šňůru čtyř porážek, kterou záhájila tuto sezonu.

S Torontem to bude ale zcela odlišný zápas. Maple Leafs sice v šesti utkáních nepředvedli nijak oslnivou defenzivu, ale v útoku dost řádí, což dokládá jejich průměr 4 vstřelených branek na zápas. V minulé sezoně ovšem se svým nadcházejícím soupeřem na domácím ledě prohráli. 

01:00 Montreal Canadiens - Tampa Bay Lightning

Canadiens se v posledním utkání povedlo na svém ledě deklasovat St. Louis vysoko 6:3 a po dvou předchozích porážkách budou chtít navázat na svůj výkon z víkendového zápasu. Na domácím stadionu přivítají Tampu Bay, kterou v dubnu porazili 4:2, a jež se zatím nepředvádí v úplně nejlepším světle.

Po vítězství v základní části NHL a překvapivém vyřazení v úvodním kole play off, má Tampa o motivaci v tomto ročníku postaráno. Zatím ale předvádí spíš průměrné výkony. Z pěti utkání vydolovala pět bodů, vyhrála jen dvě střetnutí a navíc padla ve třech z posledních čtyř klání. 

02:00 Winnipeg Jets - Arizona Coyotes

Až do zápasu s Pittsburghem, ve kterém Winnipeg utrpěl debakl 2:7, to byl ze strany domácích velmi dobrý začátek sezony. I tak se s osmi body ze sedmi zápasů nachází na dobrém 6. místě Západní konference, což je i vzhledem k poměrně podstatným, a mnohokrát zmíněným, absencím slušná bilance. 

Ještě vylepšit ji mohou proti Arizoně, která se sice pyšní výbornou obranou, ale už ne tak efektivním útokem. Se skóre 7:7 ve čtyř zápasech, z nichž navíc tři prohráli, jsou až na 12. místě Západu. 

03:00 Calgary Flames - Philadelphia Flyers

Domácí mají za sebou třízápasový trip, na jehož začátku sice vyhráli na ledě Dallasu po nájezdech, ale poté utrpěli porážky ve Vegas a San Jose s nepříjemným skóre 3:9. Flames do zápasů nasadili rozdílné gólmany, ale jejich statistiky nebyly vůbec dobré. Rittich měl úspěšnost zákroků proti Vegas 80 %, Talbot proti San Jose 85 %. 

O nápravu se pokusí proti Philadelphii, kterou v minulé sezoně dokázalo Calgary porazit dvakrát. Flyers na začátku sezony vyhráli duely s Chicagem a New Jersey, o víkendu si připsali první porážku na ledě Vancouveru, kde prohráli po samostatných nájezdech. V noci na středu je čeká teprve čtvrtý zápas. 

04:00 Vancouver Canucks - Detroit Red Wings

Vancouver v úvodních dvou zápasech sezony sice prohrál, ale stalo se tak na ledě soupeřů. Po příjezdu do domácí haly naopak posbírali Canucks dvě výhry a prokázali své kvality, když deklasovali Los Angeles 8:2 a přehráli v nájezdech Philadelphii.

Detroit má po zpackané minulé sezoně nakročeno k mnohem vydařenějšímu ročníku a podařilo se mu prozatím vyhrát tři z pěti odehraných zápasů. Mnohem podstatnější ovšem je, že na venkovním ledě drží stoprocentní bilanci, kterou bude chtít potvrdit i ve Vancouveru.

04:00 Vegas Golden Knights - Nashville Predators

Vegas se po posledních dvou výhrách vyšvihli na třetí místo Západní konference a zatím patří k nejsilnějším týmům celé ligy, k čemuž jim dopomáhá i český centr Tomáš Nosek. Tomu se povedlo v šesti zápasech dát už tři góly a velmi rychle se blíží ke svému dosavadnímu maximu, kterým je osm branek z minulého ročníku. 

Dalším soupeřem Rytířů bude Nashville, jenž je už tradičně každým rokem na předních místech Západní konference. Přesto i on umí zakolísat, což se potvrdilo v posledním utkání na ledě Los Angeles, které se sice herně trápí, ale dokázalo Predátory pokořit 7:4. Pro Nashville byla tato porážka rozhodně ztrátou, kterou budou chtít napravit ve Vegas, s nimiž ale poslední vzájemný duel na jejich ledě prohráli vysoko 1:5.

04:30 Los Angeles Kings - Carolina Hurricanes

Úterní program uzavře souboj mezi Los Angeles, které má zatím druhou nejhorší defenzivu v lize, a Carolinou, jež v posledním utkání poprvé v nové sezoně prohrála. Před porážkou s Columbusem ovšem dokázala nasbírat hned pět výher a aktuálně se hřeje na čele Metropolitní divize s dvoubodovým náskokem na Pittsburgh. 

Proti Kings, kteří v pěti zápasech inkasovali už 26 branek - a přesto vybojovali dvě výhry - se bude chtít Carolina vrátit na vítěznou vlnu. Jenže byť doma poměrně pravidelně tohoto soupeře poráží, poslední dva venkovní zápasy prohrála a naposledy uspěla v prosinci 2016.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.