bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Toronto řeší post dvojky. Enroth zklamal, využije toho Rämö?

9. prosince 2016, 18:00

David Jahoda

Vedení klubu Toronto Maple Leafs před novou sezonou vytvořilo zcela novou brankářskou dvojici, přivedlo tandem Frederik Andersen a Jhonas Enroth. Jednička Andersen zatím odchytal 21 z 25 utkání, mohl zřejmě chytat lépe, co si ale budeme povídat, za obranou Leafs to nemá příliš jednoduché. Ještě hůře na tom ale je Jhonas Enroth, kterému to v dresu Toronta vůbec nesvědčí. Proto ho Leafs poslali na farmu. Naskýtá se tak šance pro Karriho Räma.

Jsou dny brankáře Jhonase Enrotha v NHL sečteny? Na takové tvrzení je zřejmě přece jen ještě dost brzy, každopádně gólman, který mimo jiné vychytal Švédsku v roce 2013 triumf na domácím mistrovství světa, není momentálně v komfortní situaci. Vedení Toronta si v momentě, kdy s ním podepisovalo smlouvu, slibovalo, že bude spolehlivým náhradníkem dánské jedničky Frederika Andersena. Tohle se ale Enrothovi naplnit nepovedlo.

Od začátku letošního ročníku se dostal do šesti zápasů, ve čtyřech z nich startoval od první minuty. Vyjma jednoho utkání, do nějž zasáhl jen na pět minut, inkasoval vždy minimálně tři góly. V kolonce průměru obdržených branek na zápas svítí číslo 3,94, celkem pak pochytal pouze 87,70 % všech střel, které na něj mířily. Generálnímu manažerovi Leafs Lou Lamoriellovi proto došla trpělivost, a rozhodl se rodáka ze Stockholmu poslat na farmu. Předtím musel projít listinou nechráněných hráčů, podle očekávaní si ho ale nikdo nestáhl.

Rämö doléčil zranění, ukáže se na farmě?

Zatímco pro Enrotha se dvířka do NHL trochu přivřely, opak se dá tvrdit o finském brankáři Karrim Rämövi. Třicetiletý brankář, který poslední tři sezony strávil v Calgary Flames, už nějakou dobu s Torontem trénoval, konkrétně od začátku listopadu. Leafs mu podali pomocnou ruku. Rämö se totiž dostával ze zranění kolena, která utrpěl v únoru a od té doby nechytal. To, že o jeho služby nebudou mít Flames další zájem, se tak nějak čekalo. V létě po něm jako po volném hráči nikdo nesáhl, proto musel čekat.

Na začátku týdne Rämö podepsal smlouvu se záložním týmem Maple Leafs Torontem Marlies. Pokud by zaujal, jistě by nasadil Lamoriellovi a spol. brouka do hlavy. Na farmě se tak pravděpodobně v přímém souboji utkání s Enrothem o post dvojky za Andersenem. Prozatím bude vysokému Dánovi krýt záda dvaadvacetiletý, který byl v letošní sezoně doposud nejvytěžovanějším gólmanem Marlies. 

Trenér Toronta Mike Babcock se nechal slyšet, že by chtěl, aby si Anderson mohl v sezoně minimálně na 20 zápasů odpočinout. Bude zajímavé sledovat, kdo nakonec bude v Torontu po zbytek ročníku pozici brankářské dvojky obstarávat. Vzchopí se Enroth, zaujme Rämö, nebo z aktuální situace vytěží mladík Antoine Bibeau? V závětří na svou další šanci v NHL jistě čeká i Garret Sparks, ten si ale nedávno sám přitížil. Na sociálních sítích se zastal postiženého, ale vulgárně... natolik, že jej Leafs suspendovali. Naštěstí pro něj ale suspenze netrvala příliš dlouho a Sparks může znovu chytat.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.